Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Sarīkojums par vīriešu skatuves modi

Maija Treile, 28.07.2011. 11:56

Trešdien, 3. augustā, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiks vīriešu skatuves modei, stiliem un tradīcijām veltīts sarīkojums "No frakas līdz saplēstiem džinsiem". Pasākums tematiski papildina muzejā skatāmo izstādi "Zvaigžņu tērpi".
Sarīkojums par vīriešu skatuves modi

Sarīkojumā stilists un modes mākslinieks Roberts Krauze komentēs vīriešu skatuves tērpu tendences. Par pieredzi izvēloties skatuves tērpu, dažādiem ģērbšanās paradumiem un atšķirīgu dziedāšanas žanru noteiktām ģērbšanās prasībām stāstīs mūziķis Igo un bijušais operetes dziedātājs Ramons Kepe. Piedalīties aicināti arī dziedātāji Miervaldis Jenčs, Nauris Puntulis, Ojārs Grīnbergs un Normunds Rutulis.

Lai arī ikdienā un uz skatuves ar krāšņākiem tērpiem parasti vairāk izceļas sievietes, tomēr arī vīriešu mode un stili ir gana daudzveidīgi. Dažādos mūzikas žanros skatuves tērps nereti norāda piederību – rokmūzikas dziedātājs atšķirsies no popmūzikas vai kantrī mūzikas izpildītāja. Savukārt, akadēmiskā dziedāšana nosaka klasisku ģērbšanās kanonu – fraku vai smokingu, taču mākslinieka personība var izpausties spilgtās un oriģinālās detaļās.

Sarīkojumu vadīs RMM projektu kuratore Ligita Ašme.

Pasākuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā "Mans zvaigžņu tērps", apskatīt izstādi un veidot tērpu papīra lellei.

Ieejas maksa pasākumā Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums). Maksa par bērnu nodarbību – Ls 1.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV