Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

DMDM dāvana Rīgas svētkos

Nataļja Sujunšalijeva, 09.08.2011. 11:41

Visu augustu otrdienās Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) norisināsies akcija „Lata dienas", kas piedāvā apmeklētājiem apskatīt slavenā modes vēsturnieka un kolekcionāra Aleksandra Vasiļjeva izstādi „No mini līdz maksi. 20. gs. sešdesmito gadu mode", maksājot tikai LVL 1,00.
DMDM dāvana Rīgas svētkos

Savukārt Rīgas svētku laikā – 20. un 21. augustā – DMDM saviem apmeklētājiem dāvina iespēju atklāt 1960. gadu modes pasaules burvību un daudzveidību par īpašu cenu – ieejas biļete šajās dienās arī maksās LVL 1,00. Muzejs būs atvērts 19. augustā 11.00–17.00, 20. augustā 17.00–21.00, 21. augustā 11.00–17.00.

Izstāde „No mini līdz maksi. 20. gs. sešdesmito gadu mode" ir ekskluzīva tematiska izlase no Aleksandra Vasiļjeva bagātīgās kolekcijas. Ekspozīcija ietver sevī haute couture kleitas no leģendārajiem modes namiem Chanel, Christian Dior, Pierre Balmain, Yves Saint Laurent, Balenciaga, Nina Ricci, Jean Lanvin, Pierre Cardin, Andre Courreges, Guy Laroche, Oleg Cassini un Irene Galitzine. Vienlaikus ar šiem apģērbiem Vasiļjeva kolekcijā sastopami arī citu, mazāk populāru tālaika modes ateljē – Anne Sorrente, Valentina, Mansfield, Lord Tailor, J. Bernardon – darinājumi, kā arī nezināmu modelētāju darbi. Izstādes vēsturisko kontekstu papildina uz ekrāna demonstrētie kinožurnāli no Valsts kinofotofonodokumentu arhīva, kuros atspoguļotas Padomju Latvijas laika modes tendences.

Izstāde ir reta iespēja skatīt tiešām unikālus eksponātus no Aleksandra Vasiļjeva tērpu kolekcijas. Līdzīga izstāde ir tikusi eksponēta Sidnejā, Stambulā, divas reizes Sanktpēterburgā, Maskavā. Arī Rīgas iedzīvotājiem un viesiem izstādes apmeklējums būs ļoti interesants un sniegs patīkamas emocijas.

Foto no izstādes „No mini līdz maksi" Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. (c) Jūlija Guļtjajeva

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV