Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Rīgas svētkos izstādes "Zvaigžņu tērpi" apmeklējums - bez maksas

Maija Treile, 18.08.2011. 16:48 | komentāri (1)

Sestdien, 21. augustā, Rakstniecības un mūzikas muzejs (Rīgā, Pils laukumā 2) piedāvās apmeklēt izstādi "Zvaigžņu tērpi" bez maksas.
Rīgas svētkos izstādes "Zvaigžņu tērpi" apmeklējums - bez maksas

Izstāde "Zvaigžņu tērpi" veltīta dažādu žanru Latvijas dziedātāju skatuves tērpiem kā vērtīgām liecībām par laikmetu, dziedātāja personību, konkrētu tērpa valkāšanas epizodi, koncerttērpu tradīciju Latvijā. Ekspozīcijas materiāls aptver laika posmu no 20. gs. 20. gadiem, kad aizsākās operdziedātāju Mildas Brehmanes-Štengeles un Alīdas Vānes karjera, līdz pat 21. gs. sākumam, kad turpina koncertēt tādas leģendāras skatuves personības kā Margarita Vilcāne un Viktors Lapčenoks, un sevi piesaka jauna populāru dziedātāju paaudze, kā Amber, Liene Candy un Aisha.

Īpaša izstādes tēma ir arī modes mākslinieku un dziedātāju sadarbība. Izstādē redzami tērpi, kurus veidojuši tādi mākslinieki kā Elita Patmalniece, Beatrise Dunska, Odeta Birmane, Līga Banga, Dāvids, Jurijs Kupiansky un citi Latvijas tērpu mākslinieki.

Rakstniecības un mūzikas muzeja darba laiks: no plkst. 11:00 līdz 18:00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV