Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Veltījums Baltu vienības dienai

Sandra Šēniņa, 24.08.2011. 15:26

Piektdien, 26.augustā, plkst 13 Liepājas muzeja ekspozīcijas „Liepāja okupāciju režīmos" telpās K.Ukstiņa ielā 7/9 atklās Lietuvas nacionālo partizānu cīņām veltītu izstādi „Neviens nav aizmirsts".
Veltījums Baltu vienības dienai

Izstādi veidojuši Lietuvas pilsētas Priekules Nacionālo partizānu muzeja darbinieki. Tā stāsta par Lietuvas pretošanās kustību no 1944. līdz 1953. gadam, par lietuviešu centieniem atjaunot savu Lietuvas valsti. Tajā iesaistījās vairāk kā 50 tūkstoši partizānu, kas bija apvienojušies kopīgā organizācijā „Lietuvas brīvības cīnītāju apvienība" („Lietuvos laisvės kovotojų sąjūdis").

Šajos gados Lietuvā dzīvību zaudēja aptuveni 20 tūkstoši cīnītāju. Izstādes autori vairāk pētījuši Klaipēdas rajona partizānu cīņu vēsturi. Izstādē vizuāli uzskatāmā, lakoniskā veidā ar foto materiāliem un vēsturiskiem dokumentiem radīts aptverošs un vienlaikus emocionāli iedarbīgs priekšstats par Lietuvas nacionālo partizānu cīņu traģiskajām vēstures lappusēm.

Izstādes atklāšanā piedalīsies izstādes autori, Klaipēdas apgabala pašvaldības darbinieki un preses pārstāvji.

Liepājas muzejs jau vairākus gadus sadarbojas ar Lietuvas pilsētas Priekules nacionālo partizānu muzeju un Klaipēdas latviešu biedrību „Atpūta". Šī izstāde ir veltījums Baltu vienības dienai, ko katru gadu atzīmē septembrī.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV