Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Vijas Zariņas izstāde "Mana daba"

Ilze Žeivate, 26.08.2011. 09:10

„Māksla XO" galerijā no 31. augusta līdz 20. septembrim būs skatāma mākslinieces Vijas Zariņas darbu izstāde "Mana daba".
Vijas Zariņas izstāde "Mana daba"

Vija Zariņa ir viena no izsmalcinātākajām Latvijas gleznotājām, kuras gleznu kompozīcijas izstaro iekšēju mieru un harmoniju, un atspoguļo gleznotājas iekšējo pasauli un domāšanu.

Ar vienlīdz lielu rūpību Vija Zariņa strādā figurālajā žanrā, klusā dabā, portretā un ainavā. Visā tiek saskatīts skaistais – pirmatnējā forma, kas gleznotājai ir tik svarīga. Svarīga ir arī precīzā sajūta.

Par savu jaunāko izstādi Vija Zariņa stāsta: „Manā dabā ir vērīgi skatīties pasaulē, piefiksējot smalkās gaismas nianses, ieraugot ko īpašu, kas liek apstāties un ilgi lūkoties, aizdomāties. Pasaules mūžīgā mainība un fascinējošais vilinājums ir tas, kas mani ir interesējis vienmēr. Ar gleznieciskiem līdzekļiem mēģinu panākt smaržu, vēju, siltumu un aukstumu, miglu, mieru un trauksmi."

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV