Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

Rīgā izrādi veidos rumāņu laikmetīgās dejas mākslinieces

Dagnija Grīnfelde, 30.08.2011. 16:38

Eiropas mobilitātes un mākslinieciskās apmaiņas dejas programmas E–Motional Bodies & Cities ietvaros no 1. līdz 28. septembrim Rīgā rezidencē dzīvos un strādās divas laikmetīgās dejas mākslinieces no Rumānijas – Mihaela Dancs (Mihaela Dancs) un Madalina Dana (Madalina Dan). Rezidences laikā mākslinieces veidos dejas izrādi, kas jau novembrī tiks nodota Latvijas skatītāju vērtējumam. Viņas tiksies ar laikmetīgās mākslas pārstāvjiem un piedāvās interesentiem vērot kādu no mēģinājumu procesiem, iepazīstinot ar savām darba metodēm. Rezidences beigās Mihaela un Madalina dalīsies ar skatītājiem mēneša laikā padarītajā.

Rezidenci organizē Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija, kas ir projekta E–Motional Bodies & Cities koordinators Latvijā. Rezidences vieta – peldošā galerija BETANOVUSS.

Mihaela Dancs – bijusī zobārste, tagad skatuves māksliniece un horeogrāfe, kas dzīvo un strādā Bukarestē. Viņa bijusi dejotāja sadarbībā ar Alison Green, Catalina Gubandru, Andreea Capitanescu, Florin Flueras, Maria Baroncea & Eduard Gabia, Bernard Baumgarten, Vava Stefanescu, Madalina Dan, Robin Dingemans. Viņa sadarbojusies arī ar Rui Catalao un Carmen Cotofana, radījusi solo darbus, ko prezentējusi gan teātros, dzīvokļos un mansardos, gan baznīcās, fabrikās un dejas studijās Bukarestē, Ņujorkā, Vīnē, Sandjego, Londonā. 2010. gadā Mihaela bija Dance WEB programmas stipendiāte festivāla Vienna / Impulstanz ietvaros.

Madalina Dan – mācījusies Bukarestes Horeogrāfijas vidusskolā un Bukarestes Drāmas un Filmas universitātes Horeogrāfijas nodaļā. Bijusi Oleg Danovski Dance Company dalībniece. Saņēmusi mākslas maģistru dramaturģijā Drāmas un Filmas Universitātē Bukarestē. 2008. gadā viņa saņēma stipendiju Danceweb stipendiju programmā, Tanzwochen Vienna festivāla ietvaros. Pasniedz laikmetīgo deju amatieriem Nacionālajā dejas centrā Bukarestē un ir viena no iniciatoriem izglītības programmai In2grad. Viņas darbi ir radīti Rumānijā, Lielbritānijā, ASV, Vācijā, Austrijā, Itālijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV