Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

„Vēja zirdziņš" svin 20 gadu jubileju

BJDK „Vēja zirdziņš", 01.09.2011. 16:29

Lielākais un aktīvākais Jelgavas bērnu un jauniešu deju kolektīvs „Vēja zirdziņš" sasniedzis 20 gadu vecumu. Nopietnais skaitlis neliedz tiekties pēc jauniem mērķiem un izsapņot jaunus sapņus, tādēļ kolektīvs turpina augt un pilnveidoties, sekojot savam moto - „Audz dejā!".
„Vēja zirdziņš" svin 20 gadu jubileju

Apaļās jubilejas gaviļnieki deju sezonu sāks ar neparastu satikšanos 5.septembrī, pulksten 18:00 pie Jelgavas kultūras nama, kurā gan esošie, gan jaunie dejotāji veidos „Mīlestības jostu" ap savām otrajām mājām – pilsētas kultūras namu. Kolektīva mākslinieciskā vadītājā Alda Skrastiņa atklāj, ka šī sezona plānota notikumiem un pārsteigumiem bagāta, neaizmirstot arī atskatīties uz jau paveikto un sasniegto. „Decembra mēnesī plānots vēl nebijis koncerts ar skatītāju un pašu dejotāju iemīļotām dejām kolektīva 20 gadu pastāvēšanas laikā, kas izdejotas 12 dažādos uzvedumos! Maijā ceram pārsteigt savus skatītājus ar jaunu oriģināluzvedumu. Savukārt katra mēneša 20.datumā esam apņēmušies veikt kādu īpašu labo darbu aktivitāti" sezonas plānos dalās vadītāja.

Gadu gaitā kolektīvs kļuvis radošāks, drosmīgāks un pārliecinātāks par saviem spēkiem, „Vēja zirdziņš" labprāt bieži koncertē un piedalās dažādos konkursos. Šī gada sākumā dejotāji ieguva 1.vietu Baltkrievijas pilsētā Mozirā notiekošajā VII Starptautiskajā jauno talantu festivālā – konkursā "Zeme zem baltajiem spārniem". Uzvara devusi papildu gandarījumu piedalīties starptautiskā tautas deju un mūzikas fesitvālā „Eiropeāde", kas šovasar notika Igaunijas pilsētā Tartu.

Paralēli tautisko un moderno deju soļu apgūšanai, bērni un jaunieši kopā ar vecākiem un draugiem vairakkārt piedalījušies daudzās radošās aktivitātēs. A.Skrastiņa stāsta: „Par tradīciju kļuvusi aktīva dalība ikgadējā „Lielajā Talkā", kurā īstenojam radošas idejas, piemēram, esam nokrāsojuši transformatora ēku pilsēta centrā un iestādījuši bērzu birzi ārpus pilsētas. Savu azartu un patriotismu parādījām piedaloties Ginesa rekordu uzstādīšanā „Skrien par Latviju" un „Garākā deja"!" Kolektīvs veiksmīgi startējis Piena, Maizes un medus svētku „Piena paku regatē", kopā ar daudziem dejas entuziastiem pārsteidzis rīdziniekus un tās viesus ar pirmo tautisko deju „Flash mob" Latvijā u.tml.

„Vēja zirdziņš" regulāri koncertē ne tikai pašmāju un citu pilsētu nozīmīgos pasākumos, bet ar īpašu prieku un satraukumu uzstājas arī Latvijas skolu un jaunatnes dziesmu un deju svētkos, kur atlases skatēs saņem Laureātu pakāpes. Vairāku gadu garumā iegūtas prestižas balvas gan Latvijā, gan ārzemēs, tai skaitā, no Itālijas starptautiskā tautas mākslas festivāla „Music world" pārvesta galvenā balva „Sudraba Delfīns".

Jubilejas sezonā kolektīvs vēl sev izturību mērķu sasniegšanā, bet saviem skatītājiem un atbalstītājiem - daudz patīkamu brīžu koncertos!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV