Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

Anša Rūtentāla Kustību teātris atklās sezonu ar izrādi "Satiksme"

Vilnis Bīriņš, 05.09.2011. 10:28

19. un 20. septembrī plkst. 19.00 Jaunā Rīgas teātra Mazajā zālē notiks horeogrāfes Santas Grīnfeldes iestudējuma "Satiksme" izrādes.
Anša Rūtentāla Kustību teātris atklās sezonu ar izrādi "Satiksme"

Izrāde ir horeogrāfes un četru teātra aktieru emocionāli piesātināta versija par cilvēku savstarpējo komunikāciju, par izmisīgu vēlmi saprasties. Vairāk kā stundu garajā izrādē aktieri Alise Berga, Guna Bīriņa, Vilnis Bīriņš un Audris Ločmelis pēta robežas, cik tuvu vai tālu ir jābūt, lai satiktos.

Ar izrādi Satiksme teātris piedalījās festivālā Ungārijā.

Izrādes gaismu partitūru veidojis Krišjānis Strazdīts (JRT) un Dzintars Krūmiņš, tērpu konsultante Ieva Veita.

Pasākumu atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome. Informē: Delfi, Radio NABA

Pirmizrāde 2010. gada 2.septembrī, JRT.

Biļetes var iegādāties "Biļešu servisa" un Jaunā Rīgas teātra kasēs.

Anša Rūtentāla Kustību teātris savu darbību uzsāka 1978. gadā. Tā dibinātājs ir mīms un kustību pedagogs Ansis Rūtentāls (1949 - 2000). Viņa režijā teātrī tapušas 9 kustību izrādes, 4 videofilmas un neskaitāmas performances.

Teātrī šobrīd aktīvi darbojas vairāku paaudžu aktieri. Ar iepriekšējo iestudējumu "Ēna", teātris 2009. un 2010. gadā piedalījās un guva skatītāju atsaucību festivālos Spānijā un Austrijā, ar izrādi "Satiksme" 2010. gadā teātris piedalījās festivālā Ungārijā. 2011. gadā teātris rīko plašu radošo darbnīcu "Es un mans ķermenis", izrāda performances Muzeju naktī un Cēsu Izstāžu namā.

Foto no izrādes. Foto (c) Krišjānis Sietiņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV