Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

'AfroPowerDance' nodarbības pārceļas uz deju zāli

Simona Anaņiča, 07.09.2011. 12:07 | komentāri (1)

Latvijā pēdējo mēnešu laikā ir pieaugusi interese par eksotiskajām 'AfroPowerDance' nodarbībām, tāpēc šo dejas un kardio slodzi apvienojošo treniņu veidu savā piedāvājumā iekļauj deju studija "Soul of Dance".
'AfroPowerDance' nodarbības pārceļas uz deju zāli

Līdz šim 'AfroPowerDance' nodarbības Latvijā bijušas pieejamas dažos sporta klubos un vienā deju studijā. Nodarbības studijā "Soul of Dance" vadīs trenere Baiba Lazdiņa, kas ir viena no nedaudzajām sertificētajām 'AfroPowerDance' pasniedzējām Latvijā.

'AfroPowerDance' treniņu veids apvieno kustības brīvību, spēks un enerģiju, kā arī sniedz ievērojamu kardio slodzi.

Jaunā programma ir izveidota, balstoties uz afrikāņu deju un mūziku. Kustības ir brīvas, relaksējošas, ārpus visiem rāmjiem un formām. Vienkāršā horeogrāfija, daudzie kustību atkārtojumi, kas pārvēršas plūstošā dejā, spēj aizraut sev līdzi ikvienu.

"'AfroPowerDance' treniņa ritms ir intensīvs, taču būs pa spēkam arī iesācējam,jo katrs var darīt tik daudz un ar tik lielu atdevi cik katra paša ķermenis un fiziskā izturība ļauj to darīt. Pamazām pierodot pie slodzes, varēs izmantot arvien vairāk spēka un enerģijas. Kustībās tiek iesaistīts un nodarbināts viss ķermenis," skaidro trenere Baiba Lazdiņa

Apmeklējot 'AfroPowerDance' nodarbības, nav nozīmes ne vecumam, ne dzimumam, nedz arī fiziskajai sagatavotībai vai deju pieredzei. "Ir svarīgi sajust dejas dāvāto maģiju, atbrīvot savu enerģiju un ļaut ķermenim izjust kustību plašo amplitūdu un spēku," piebilst trenere.

'AfroPowerDance' nodarbības studijā "Soul of Dance" būs pieejamas divas reizes nedēļā – pirmdienās un trešdienās plkst.21:00, tātad – derēs arī aizņemtajiem. Vislabākais šiem treniņiem ir brīvs apģērbs un basas kājas.

Septembris ir laiks, kad deju studijās ir īpaši aktīvs jauno dalībnieku pieplūdums. Arī deju studijas "Soul of Dance" pedagogi ir novērojuši, ka tieši augusta beigās, atgriežoties no vasaras brīvdienām, cilvēki vēlas iegūt jaunu pieredzi un turpināt vasarā ierasto aktīvo dzīves ritmu.

"Deju nodarbības cilvēki izvēlas dažādu iemeslu dēļ: lai uzlabotu stāju, atbrīvotos no kompleksiem un iegūtu pārliecību par sevi, tiktu vaļā no ikdienas stresa. Daži vēlas attīstīt koordināciju, lokanību, sievišķīgu plastiku vai pretēji - enerģisku un spēcīgu sevis izpausmi," stāsta studijas "Soul of Dance" vadītāja, deju trenere Simona Anaņiča, norādot, ka daudzi izvēlas dejot vienkārši savam priekam.

Studijas pedagogi ir pārliecinājušies, ka deja prasa no cilvēka vienlīdz lielas rūpes gan par savu ķermeni, gan prātu, gan dvēseli. "Dejošana ir ceļš uz harmoniju starp visām šīm lietām. Dejojot mēs bieži vien to iegūstam, paši nemanot. Cilvēki izbauda ceļu, nevis akli skrien uz rezultātu, bet rezultāti neizbēgami parādās. Tiem, kas īsti nezina, vai tas būs pa spēkam, es iesaku mazāk domāt - vajag vai nevajag, sanāks vai nesanāks, bet gan vienkārši atnākt uz pirmo nodarbību, sekot pieredzējušu pedagogu teiktajam, lai redzētu, kas panākams kopīgā darbā," mudina Anaņiča.

Papildinformācija:
Simona Anaņiča – 26834382
Baiba Lazdiņa – 26526655
http://www.soulofdance.lv; http://twitter.com/SoulofDancelv

Informācija redaktoriem: Deju studija "Soul of Dance" izveidota 2009.gada pavasarī un atrodas zem viena jumta ar Ģertrūdes ielas teātri, Ģertrūdes ielā 101a. Studijas kodolu veido bijušais Latvijas Nacionālās operas baleta trupas dejotājs Kārlis Grīnerts, kā arī Latvijas Kultūras koledžas dejas un horeogrāfijas nodaļas absolvente Simona Anaņiča. Visi "Soul of Dance" pasniedzēji līdztekus treneru darbam nepārtraukti pilnveidojas, piedalās TV šovos, ir pieprasīti mākslinieki deju šovos, mūziklos un lieluzvedumos.

Trenere Baiba Lazdiņa mācījusies Latvijas Kultūras koledžas dejas un horeogrāfijas nodaļā. Baiba ir aktīva dzīvesveida piekritēja, kurai deja jau no bērnības ir bijusi sirdslieta, bet 11 gadi pavadīti, dejojot sporta dejas. Strādājusi kā deju pedagogs modeļu aģentūrā "Vacatio", kā fitnesa un deju trenere sporta klubos "Joker klubs", "Atlētika", "Veselības Fabrika", kā arī deju studijā "StudioX1". Daudz laika velta pašizglītībai, piedaloties semināros, apmācības un meistarklasēs, kas saistītas gan ar deju, gan fitnesu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV