Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Nacionālajā teātrī - izrāde „Sprīdītis"

Daira Kārkliņa, 08.09.2011. 13:42

10. septembrī dejas teātra kompānija „Zvaigžņu Aka" („Stars' Well") ar dejas izrādi „Sprīdītis" uzstāsies Latvijas Nacionālajā teātrī, kur norisināsies Latvijas Nacionālās lasīšanas kongress bērniem.
Nacionālajā teātrī - izrāde „Sprīdītis"

10. septembrī Latvijas Nacionālajā teātrī no plkst. 12.00 līdz 16.00 notiks Latvijas Nacionālais lasīšanas kongress bērniem. To jau otro gadu organizē Apgāds Zvaigzne ABC. Pērn lasīšanas kongresa uzmanības centrā bija skolēnu lasītprasme, kas Latvijā saskaņā ar Starptautiskā lasītprasmes novērtēšanas pētījuma (Progress in International Reading Literacy Study 2006) rezultātiem īpaši pasliktinās vecuma posmā no 5. līdz 9. klasei.

Kongresa ietvaros Latvijas Nacionālajā teātrī paredzētas dažādas aktivitātes bērniem – daiļrunas konkurss, tikšanās ar bērnu grāmatu autoriem un ilustratoriem, viktorīnas un konkursi, kopīga grāmatu lasīšana, diskusijas ar autoriem, autogrāfu medības un radošās darbnīcas, kā arī Burtiņskola mazajiem lasītgribētājiem. Bērniem būs iespēja uzzināt, kā top grāmata, kā kļūt par rakstnieku, pašiem savām acīm redzēt, kā Misiņa bibliotēkā grāmatas glabā un salabo. Latvijas Nacionālais teātris piedāvās izrādi bērniem "Spēlējam Sniegbaltīti un rūķīšus", bet dejas teātra kompānija "Zvaigžņu Aka" klātesošos iepriecinās ar muzikālu dejas izrādi "Sprīdītis".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV