Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

Notiks jau ceturtās "Greizā kompasa" orientēšanās sacensības

EasyGet.lv, 28.09.2011. 11:50

Jau šajā nedēļas nogalē, 1. oktobrī,Tērvetes dabas parkā norisināsies Tautas deju ansambļa "Dardedze" organizētās deju kolektīvu orientēšanās sacensības "Greizais kompass", informē TDA Dardedze prezidente Evita Meiere. Sacensības pulcēs vairāk kā pus tūkstoti dejotājus un viņu draugus no 23 deju kolektīviem.

Orientēšanās sacensību "Greizais kompass" mērķis ir saliedēt tautas deju kolektīvus un veidot draudzīgas attiecības kolektīvu starpā. Tautas deju dejotāji kā kultūras mantojuma sastāvdaļa vēlas pieminēt un godināt arī citas Latvijas kultūras vērtības, tāpēc šogad, godinot izcilās latviešu rakstnieces, dramaturģes un dzejnieces Annas Brigaderes 150 gadu jubileju, kā pasākuma norises vieta izvēlēts Tērvetes dabas parks, kurā katram pasākuma dalībniekam būs iespēja atgriezties bērnībā. Pasākumā īpašais mērķis ir veicināt latviešu kultūras izpratni un saglabāt to turpmākajām paaudzēm.

Tautas deju ansambļa (TDA) "Dardedze" prezidente Evita Meiere stāsta: „Ar nepacietību gaidām tuvojošos pasākumu. Lielais dalībnieku skaits pierāda, ka deju kolektīvos dejojošie jaunieši ir aktīvi un azartiski arī ārpus mēģinājumu zāles un deju skatuves. Pasākums noteikti sniegs neaizmirstamas un pozitīvas emocijas ikvienam, kas iesaistīsies sacensībās."

Pēc sacensībām dalībnieki pulcēsies noslēguma pasākumā Starptautiskajā sākumskolā, kur tiks sveikti visi kolektīvi un 2011.gada Greizā kompasa uzvarētājam tiks pasniegta ceļojošā balva – kompass. Pēc oficiālās apsveikumu daļas turpināsies dejas līdz rītausmai.

TDA "Dardedze" saka lielu paldies visiem sacensību dalībniekiem un līdzjutējiem, kā arī pasākuma draugiem un atbalstītājiem – Tērvetes dabas parkam, MammaDaba, Aldaris, Fazer, Gandrs, TNS Latvia, Valmieras piens, Saga ".

Sacensības ik gadu notiek oktobrī – pirmajā gadā tās notika Rīgas centrā, 2009. gadā – Siguldā, pagājušajā gadā – Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā Rīgā, bet šogad dejotāji pulcēsies Tērvetes dabas parkā. Šogad sacensībās piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits – vairāk kā 500 dejotāji un viņu draugi no 23 kolektīviem – Bitīte, Bramaņi, Čiekurs, Daiļrade, Dancis, Dejotprieks, Dzīpars, Imanta (jaunieši), Imanta (vidējie), Jaunība, Kalve, Līgo, Ogre, Pērle, Rīdzenieks, Rotaļa, Teiksma, Uguntiņa, Ūsiņš, Vektors, Videnieki, Zalktis, Zīle un organizatori – TDA Dardedze.

Orientēšanās sacensību Greizais kompass idejas autori ir TDA Dardedze dejotāji, kuri labprāt piedalās arī citu kolektīvu organizētajos pasākumos. Paši izvēlējās rīkot tieši orientēšanās sacensības, jo tās ļauj izpausties gan fiziskajām spējām, komandas garam, gan spējai tikt galā ar dažādiem atjautības un veiklības uzdevumiem.

Uz tikšanos jau piektajās "Greizā kompasa" sacensībās 2012.gadā!

Par TDA Dardedze

TDA Dardedze dibināts 1972.gadā, kolektīva mākslinieciskā vadītāja jau 15 gadus ir Ilze Kronberga. Savas pastāvēšanas laikā TDA Dardedze ir piedalījies visos Dziesmu un deju svētkos, vairākos pilsētas svētkos un lielkoncertos. Kolektīvs koncertējis arī ārpus Latvijas – Lietuvā, Polijā, Dānijā, Ungārijā, Portugālē, Turcijā, 2011.gada vasarā kolektīvs aicināts piedalīties starptautiskajā tautas deju festivālā Rumānijā. Šobrīd kolektīva dejotāji lielākoties ir dažādu augstskolu studenti, kuriem dejošana ir vaļasprieks un veids, kā pavadīt laiku kopā ar draugiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV