Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Liepājas muzeja ekspozīcija K. Ukstiņa ielā apmeklētājiem būs atvērta katru dienu

EasyGet.lv, 05.10.2011. 11:22

No 10. oktobra Liepājas muzeja ekspozīcija „Liepāja okupāciju režīmos", kas atrodas K. Ukstiņa ielā 7/9, apmeklētājiem būs atvērta katru dienu, informē Liepājas muzeja muzejpedagoģe Astra Dzērve. Liepājniekiem un pilsētas viesiem ik dienu būs iespēja apskatīt pamatekspozīciju un izstādes, kā arī piedalīties muzejpedagoģijas nodarbībās.
Liepājas muzeja ekspozīcija K. Ukstiņa ielā apmeklētājiem būs atvērta katru dienu

Muzeja ekspozīcija "Liepāja okupāciju režīmos" atklāta 2001. gada 21. janvārī. Tā atrodas namā, kas Atmodas laikā bija Latvijas Tautas frontes Liepājas nodaļas mītne.

Pamatekspozīcija atspoguļo 1939. gada Molotova – Ribentropa pakta un PSRS un Latvijas savstarpējās palīdzības līguma ietekmi uz Liepājas novada sabiedriski politisko, ekonomisko un kultūras dzīvi. Tā stāsta par vācbaltiešu repatriāciju, 1940./41.g. notikumiem – padomju okupācijas režīma sākumu, Liepāju 2. pasaules kara gados, atkārtoto padomju okupāciju, 1941. un 1949. gada deportācijām, gulagu, Trešo Atmodu 1991. gadā.

Ekspozīcijā atrodas arī Jāņa Lādīša fotokolekcijas ekspozīcija un Liepājas muzeja krājuma izstāde „Liepājnieki klausās radio". Regulāri tiek rīkotas tematiskas muzeja krājuma un mākslas darbu izstādes, kā arī lekcijas un tikšanās ar vēsturniekiem un nesenās Latvijas vēstures aculieciniekiem.

Muzejpedagogi dažāda vecuma skolu jaunatnei piedāvā nodarbības par Latvijas valsts dzimšanu un Pagaidu valdības darbību Liepājā, kā arī par radio būves attīstību Liepājā pirms Otrā pasaules kara „Liepājnieki klausās radio". Drīzumā būs pieejama nodarbība par Otrā pasaules kara postījumiem Liepājā „Kara rētas Liepājas vaibstos".

Lāčplēša dienas ieskaņās tiks atklātas izstādes „Neatkarīgās Latvijas Armijas virsleitnants Fridrichs Feldmanis 1911 – 1941" un „Liepāja – Latvijas galvaspilsēta". Savukārt decembrī būs skatāma Liepājas muzeja speciālistu un Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja speciālista Mārtiņa Vespera kopīgi veidota tematiska izstāde par izciliem Liepājas medicīnas darbiniekiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV