Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Izstāde par tautas mūzikas instrumentiem

EasyGet.lv, 07.10.2011. 14:05 | komentāri (1)

8. oktobrī plkst. 12.00 Audēju darbnīcā, Tidaholmas ielā 3, Tukumā, tiks atklāta izstāde „Tautas mūzikas instrumenti", piedāvājot aplūkot mūzikas instrumentus, kas spēlēti dažādos godos - kāzās, kristībās, bērēs - Latvijā 20. gadsimta pirmajā pusē, informē Tukuma muzeja sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Ozola.
Izstāde par tautas mūzikas instrumentiem

Latvieši ir dziedātāju tauta. Senāk bez dziesmām nebija iedomājami ne svētki, ne arī darbs. Latvieši ne tikai dziedāja, bet arī spēlēja dažādus mūzikas instrumentus, ko mūsu senči izgatavoja paši, kā arī ieguva tirdzniecības ceļā no citām tautām. Daudzi profesionālās mūzikas instrumenti ir radušies pilnveidojoties tautas instrumentiem.

Liela daļa no izstādē eksponētajiem mūzikas instrumentiem - cītaras, kokles, cītarkokles, mandolīnas, bungas, metāla pūšamie instrumenti, ermoņikas un citi - izgatavoti Latvijā. Kā īpaši minami: Ieviņas tipa ermoņika, kas darināta un spēlēta tikai Latvijas teritorijā, akordeons Līgo, kura izgatavotājs 1938. gadā bijis kāds Ventspils drēbnieks, lauku amatnieka izgatavota vijole, kā arī divu rindu ermonika - vecākais izstādē eksponētais instruments no 19. gs. beigām - 20.gs. sākuma. Mūzikas instrumenti ir no Ilmāra Meža privātkolekcijas, kā arī Talsu un Tukuma muzeja krājumiem.

Izstāde skatāma Tukuma Audēju darbnīcā (Tidaholmas ielā 3, Tukumā) līdz 26. novembrim.

Ieeja pasākumā – bez maksas.

Audēju darbnīcas darba laiks:
O.-S 10.00-17.00

Biļešu cenas:
Pirmsskolas vecuma bērniem Ls 0.00
Skolēniem, studentiem Ls 0.30
Pensionāriem, invalīdiem Ls 0.50
Pieaugušajiem Ls 0.80

Izdevīgi! ISIC kartes īpašniekiem Ls 0.20
Jaunums! Ģimenes biļete Ls 2.00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV