Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Vilipsõna personālizstāde „Sievietes – tilti"

EasyGet.lv, 10.10.2011. 11:10

No 17. oktobra galerijā „Istaba" būs skatāma tēlnieka un grafiķa Vilipsõna personālizstāde „Sievietes – tilti", informē galerijas pārstāve Libda Lūse. Izstāde ir veltījums īpašam notikumam mākslinieka dzīvē – šovasar klajā nākusi grāmata, kurai Vilipsõns pirmoreiz ir ne tikai ilustrāciju, bet arī teksta autors. Izstādē skatāmas grāmatu ilustrējošās grafikas, bronzas skulptūras „par tēmu", kā arī gleznojumi uz porcelāna.
Vilipsõna personālizstāde „Sievietes – tilti"

Vilipsõna „Sumpurņa sunetus" Noras Ikstenas sakārtojumā laidis klajā apgāds „Dienas grāmata". Savdabīgo „sonetu-sunetu" centrālais tēls – seno teiku un mītu varonis Sumpurnis šoreiz dzīvo mūsdienās un lielā mērā iemieso sevī pašu grāmatas autoru. Nora Ikstena: „... mūsu sumpurnis ir skaisti duāla parādība. Viņš prot ne vien ļaužu, bet arī putnu un zvēru valodu, draudzējas ar vāveri, oposumu, dzer rudzsulas, pīpē ķiršlapas. Dažrīt skrien kā vējš un kā miets atduras, daždien viegli pūš kā liega brīze, dažnakt maigi glāsta kā silts ritenis. Un kad sumpurnis no augšas veras atvarā, tad redz – nav tur nekāda nezvēra, ir tikai sumpurņa sirc."

Izstāde galerijā „Istaba", Rīgā K. Barona ielā 31a, būs skatāma līdz 26. novembrim.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV