Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

Dejas izrāde "Sprīdītis" dosies uz Valmieru

EasyGet.lv, 10.10.2011. 13:58

20. oktobrī plkst. 12.30 deju studija "Zvaigžņu Aka" viesosies Valmieras pamatskolā, lai sniegtu dejas izrādi "Sprīdītis", informē studijas pārstāve Daira Kārkliņa.
Dejas izrāde "Sprīdītis" dosies uz Valmieru

Dejas izrāde "Sprīdītis" ir visiem zināmās A.Brigaderes lugas iestudējums pavisam jaunā un mūsdienīgā formā, apvienojot gan lelles, gan mūziku, gan tautisko, mūsdienu un laikmetīgo deju.

Izrādes režisore un horeogrāfe ir Lilija Lipora, oriģinālmūzikas autore ir bērnu auditorijai labi pazīstamā komponiste Silvija Silava, tērpu māksliniece un leļļu māksliniece - Iveta Bude, gaismu mākslinieks un scenogrāfs - Egils Kupčs. Aktieri - Miķlelis Žideļūns vai Edgars Lipors, Rolands Trencis, Madara Luīze Muzikante, Ramona Remese, kā arī deju studijas "Zvaigžņu Aka" dalībnieki.

Izrādes galvenais izteiksmes līdzeklis ir kustību valoda, tāpēc iestudējums būs saprotams plašam skatītāju lokam. Šajā izrādē Sprīdītis ir jau skolnieks, kurš dodas ar klasi ekskursijā uz lielpilsētu un apmaldās pilsētas Maldugunīs. Kā Sprīdītim klāsies plašajā pasaulē un vai viņš uzzinās, kur ir vislabāk? Izrādi apmeklēt aicināti dejas teātra interesenti, ģimenes ar bērniem un skolas vecuma bērni.

"Sprīdīša" izrādes viesošanās iniciatīva nākusi no Valmieras pamatskolas, iedvesmojoties no izrādes mūsdienīgā snieguma Latvijas Nacionālajā teātrī Nacionālās lasīšanas kongresa bērniem ietvaros š.g. 10.septembrī.

Dejas izrāde "Sprīdītis" jau viesojusies Ogrē, Rēzeknē, Preiļos, Mālpilī, Balvos, Ventspilī, Smiltenē un Rīgā.

Sīkāka info par studiju mājas lapā www.starswell.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV