Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Sarunas muzejā: Dizains visiem un katram

EasyGet.lv, 11.10.2011. 08:10

Svētdien, 23. oktobrī, plkst. 15.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) aicina skatītājus uz „Sarunu muzejā" ar 3. Rīgas starptautiskās jauno dizaineru biennāles „Dizains visiem un katram" kuratori Inesi Pētersoni un festivāla „Dizains.Nākotne 2011" organizatori Dainu Vītoliņu, informē Latvijas Nacionālā mākslas muzeja rklāmas un informācijas darba kuratore Nataļja Sujunšalijeva.
Sarunas muzejā: Dizains visiem un katram

Oktobrī Rīga atkal kļuvusi par dizaina pilsētu, taču šogad tai pievienojās Cēsis, Valmiera un Ventspils. Dizaina informācijas centra (DIC) rīkotais festivāls „Dizains.Nākotne 2011" notiek jau septīto reizi, un šī gada pasākumu programma ir plaša un daudzveidīga – mūsdienu latviešu dizaineru darbu ekspozīcijas, ārvalstu dizaina izstādes, lekcijas un radošās darbnīcas.

No 17. oktobra līdz 6. novembrim festivāla ietvaros Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā ir apskatāma 3. Rīgas starptautiskā jauno dizaineru biennāle ar devīzi „Dizains visiem un katram". Lai ievadītu muzeja apmeklētājus dizaina aktualitātēs un iepazīstinātu ar ekspozīciju, uz tikšanos ar skatītājiem un „Sarunu muzejā" ir uzaicinātas izstādes kuratores un festivāla organizatores – Dizaina informācijas centra rīkotājdirektore Daina Vītoliņa un Dizaina informācijas centra programmu vadītāja, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas izglītības programmu vadītāja Inese Pētersone. Pieredzējušas speciālistes pastāstīs par dizaina lomu un vietu cilvēka dzīves telpas organizācijā un vides estetizācijā, par laikmetīgā dizaina uzdevumiem un pakalpojumiem. Sarunas laikā tiks pacelti daudzi aktuāli jautājumi, kas skar eksperimentu un identitāti, veselību un dizainu, radošumu un inovācijas.

Dizains ir līdzeklis, kā veidot dzīves telpu kvalitatīvāku katram no mums. Dizains kalpo cilvēkam – sociālai integrācijai, vienlīdzībai, iespējai piedalīties. Dizainam nav robežu. Labs dizains – tā ir piemērota vide, ikdienas priekšmeti, kultūras un informācijas pieejamība – viss, kas domāts un radīts cilvēkam. Tam jābūt pieejamam, ērtam un saprotamam ikvienam sabiedrības loceklim.

Biennālē jaunie dizaineri tika aicināti domāt ne tikai par dizaina estētiskajām kvalitātēm, bet arī ētiskajiem aspektiem, rosināt sarunu starp produktu radītāju, ražotāju un patērētāju, veicināt izpratni un sekmēt tādu produktu, pakalpojumu un dzīves telpas vajadzību nodrošināšanu, kādas Eiropas pilsoņiem ir nepieciešamas 21. gadsimtā. Aicinām Jūs ar profesionāļu acīm paskatīties uz jauno Latvijas dizaineru ierosinājumiem un sasniegumiem šajā jomā un pašiem novērtēt, kā, vai un cik veiksmīgi šie uzstādījumi tika īstenoti.

Izstāde skatāma līdz 6. novembrim.

Plašāk par izstādi lasiet LNMM mājas lapā: http://www.lnmm.lv/lv/dmdm/info/visit/exhibition/2011/dizains-visiem-un-katram/.

Foto: Rīgas starptautiskā jauno dizaineru biennāle. 2009. Foto (c) Gints Mālderis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV