Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

VEF Kultūras pilī varēs apskatīt senus stīgu instrumentus

EasyGet.lv, 12.10.2011. 18:48

No 23. līdz 30. oktobrim ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim VEF Kultūras pilī (Ropažu ielā 2) būs iespēja apskatīt senu, restaurētu stīgu instrumentu izstādi, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa. Izstādē būs apskatāma daļa no desmit gadu laikā Latvijā atrastām, restaurētām un zinātniski izpētītām vijolēm, tajā skaitā, tādu meistaru kā Frančesko Ruggeri, Samuela Gilkesa, Antonio Stradivāri darbnīcas zeļļu un citu meistaru darinājumi.

Izstādes iniciators ir VEF Kultūras pils kamerkora „Lietus ceļš" vadītājs Ints Birzkops, kura aizraušanās ir senu stīgu instrumentu kolekcionēšana un restaurēšana. Ieeja izstādē būs bez maksas, tā izvietosies VEF Kultūras pils foajē un būs apskatāma katru dienu no plkst. 11.00 līdz 18.00. Izstādē katru dienu asistēs gids - Latvijas Amatniecības kameras sertificēts vijoļbūves meistars Jānis Atslēga, kas interesentiem zinās pastāstīt par ekspozīcijā redzamajiem instrumentiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV