Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

Cēsu Pils Vēsturisko Deju studija atsāk sezonu un aicina pievienoties jaunus dalībniekus

EasyGet.lv, 24.10.2011. 15:46

Cēsu pils senlaicīgajā gaisotnē ikvienam interesentam būs iespēja apgūt un iedzīvināt dažādu vēsturisko periodu dejas diplomētas baletdejotājas, horeogrāfes un deju skolotājas Gunas Ezermales vadībā, informē Cēsu Kultūras un Tūrisma centra sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Janševska.
Cēsu Pils Vēsturisko Deju studija atsāk sezonu un aicina pievienoties jaunus dalībniekus

Pirmā nodarbība notiks 6.novembrī plkst.16:00 Cēsu Jaunajā pilī (Pils laukums 9). Dejotgribētājiem nav nepieciešama iepriekšēja sagatavotība vai pieredze.

Studijas mērķis ir apgūt un iedzīvināt dažādu vēsturisko periodu dejas, lai izprastu, kas bija jāzina un kā jutās senie Cēsu pilsētas iedzīvotāji, kam dejas bija neatņemama svētku sastāvdaļa, kā arī lai bagātinātu mūsu pilsētas svētkus un pasākumus ar krāšņos tērpos tērptiem dejotājiem.

Cēsu Pils Vēsturisko Deju studija tika dibināta 2010. gada sākumā, apvienojoties vēstures interesentiem, Cēsu pils gidiem un deju kolektīva «Sadancis» dejotājiem. Lai gan dejotāju sastāvs mainīgs, tomēr ir dejots jau lielākos pasākumos Cēsīs-festivālā „Galantais klavesīns", Cēsu pilsētas svētkos. Uzstāšanās ir bijusi arī Āraišu svētkos un Seno deju grupas «Ballare» 10 gadu jubilejā Bauskas pilī.

Viduslaiku programmu vadītāja un deju studijas organizatore Ieva Kalniņa- Matute uzsver, ka tomēr būtiskāks par uzstāšanos studijai ir prieks apgūt jaunas dejas, un skaistās mūzikas pavadībā izdejot jau apgūtos soļus, kas katru nodarbību reizi pārvērš mazā viduslaiku ballē.

Deju studija aicina pievienoties un izbaudīt seno deju graciozitāti un smalkumu!

Kontaktinformācija: Ieva Kalniņa-Matute, tālr.: +371 26339342, e-pasts: ieva.cesis@inbox.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV