Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku Deju lieluzveduma dejas uzsāk ceļu pie Latvijas dejotājiem

EasyGet.lv, 25.10.2011. 17:33

Plašā Latvijas dejotāju saime turpina gatavoties XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem. Nedēļas laikā – no 2011. gada 24. līdz 29. oktobrim - 390 Latvijas deju kolektīvu vadītāji deju autoru vadībā apgūst lieluzveduma repertuāru, informē KNMC komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.
XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku Deju lieluzveduma dejas uzsāk ceļu pie Latvijas dejotājiem

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku deju lieluzvedums „Tēvu laipas" veidos stāstu par latvieti, piedāvājot izdejot latviskās vērtības kā deviņas laipas, kas iekļautas četrās deju pīnēs.

Koncertu paredzēts veidot kā uzvedumu ar starplikām (intermēdijām). Tiks saglabāts deju kolektīvu iedalījums vecuma un kvalitātes grupās (A, B1, B2, C grupa – jaunieši; D, E grupa – vidējā paaudze, F grupa – seniori).

Deju lieluzveduma koprepertuāru veidos 18 horeogrāfu dejas no latviešu skatuviskās dejas Zelta fonda, Jaunrades deju konkursiem, kā arī dejas no kolektīvu vadītāju un dalībnieku aptaujām.

Repertuāra apguves kursus Rīgā, VEF Kultūras pilī rīko Dziesmu svētku organizators -Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs (KNMC).

Repertuāra apguvei KNMC izdod metodisko materiālu – lieluzveduma deju aprakstu krājumu 378 lappusēs. Krājuma pielikumā iekļauts deju muzikālais materiāls CD formātā, kā arī deju un kustību DVD.

Papildu informācija: www.knmc.gov.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV