Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

Laikmetīgās dejas vakars Dailes teātrī

EasyGet.lv, 09.11.2011. 11:09 | komentāri (1)

23. novembrī plkst. 19:00 Dailes teātra Mazajā zālē notiks Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācijas organizētais laikmetīgās dejas vakars Laiks dejot / E-Motional Bodies & Cities, kurā piedalīsies Rumānijas un Latvijas laikmetīgās dejas pārstāvji, informē projekta E-Motional Bodies & Cities pārstāvji.
Laikmetīgās dejas vakars Dailes teātrī

Mihaela Dancs un Madalina Dan no Rumānijas skatītāju vērtējumam sniegs dejas izrādi (Anti) Aging, kas daļēji tapusi rezidences laikā Rīgā šī gada septembrī. Izrāde radīta ar domu to atjaunot pēc 30 gadiem, 2041.gadā. 2011.gadā Mihaela Dancs un Madalina Dan ierosina domu par radošo sanatoriju, kas ļauj atpūtai, fiziskam komfortam, prieka sajūtai, dzīvespriekam un tagadnes rāmai pieņemšanai iekonservēties nākotnes vārdā. Izrāde iekļauj epizodes ar kailuma klātbūtni. Viesizrāde tiek realizēta Eiropas mobilitātes un mākslinieciskās apmaiņas dejas projekta E-Motional Bodies & Cities ietvaros.

Mihaela Mihailova, Art Act Magazine (Rumānija) par izrādi saka: „(Anti) Aging ir tonizējoša un trausla dejas izrāde par vecumu, tā gruzd atmiņās par dažādiem impulsiem un spēcīgām sajūtām. Tā ir emocionāla nākotnes karte, kas ieskanas šodienas balsīs. Tas ir emocionāls manifests par to, kādi mēs būsim, it kā mums rokās būtu pašu fotogrāfijas no citiem laikiem."

Otrs vakara dalībnieks ir mājinieki ZI temp.dance, kas skatītājiem piedāvās savu jaunāko izrādi Kad viņi ir citi?, kas pirmizrādi piedzīvoja starptautiskā laikmetīgās dejas festivāla Laiks dejot 2011 ietvaros un tapa ar British CriticalDance atbalstu. Identitātes meklējumi ir galvenā izrādes tēma.

Inta Balode, journal.dance (Latvija) par izrādi: "Evas Kronbergas nāciens ar elkoņiem pa asfaltu; izrādes enerģija un uzmanība pret sīkumiem; filigrāni organizēts bardaks, notikums pēc notikuma, izrāde, kad kustībai ir nozīme, lai cik arī ne-naratīva tā būtu, kad gribas domāt par kustību nevis stāstu, Rūtas Vilcānes cīņa ar flatbeku jeb stāvēšanu galdiņā skatuves stūrī – tas viss Ilzes Zīriņas un ZI temp.dance izrādē Kad viņi ir citi?"

Projektu E-Motional Bodies & Cities finansiāli atbalsta Eiropas Savienības programma „Kultūra" (2007-2013), kā arī LR Kultūras ministrija.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV