Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

Dejas viesizrādes Ģertrūdes ielas teātrī un Dailes teātrī

Latvijas Jaunā teātra institūts, 10.11.2011. 07:38

12. novembrī plkst. 19:00 Ģertrūdes ielas teātrī viesosies jaunais un daudzsološais igauņu horeogrāfs Karls Sakss ar izrādi "Mūka Nestora transs", savukārt 23. novembrī plkst 19.00 "Laiks dejot" sērijā Dailes teātra mazajā zālē - laikmetīgās dejas vakars ar rumāņu horeogrāfu Mihaelas Dancs un Madalinas Danas izrādi "Anti(Aging)" un latviešu horeogrāfes Ilzes Zīriņas darbu "Kad viņi ir citi?".
Dejas viesizrādes Ģertrūdes ielas teātrī un Dailes teātrī

Jauno igauņu dejotāju un horeogrāfu Karlu Saksu var dēvēt par "tīrās dejas"pārstāvi, kuram svarīga ir fizikalitāte un kustību estētika. Par savu pirmo izrādi "Čuda" 2010. gadā Karls Sakss saņēma balvu par labāko laikmetīgās dejas izrādi Igaunijā.

Vairāk par izrādi: http://git.lv/?page_id=1917. Saruna ar horeogrāfu: http://www.diena.lv/kultura/skatuve/gertrudes-ielas-teatri

Biļetes: www.bezrindas.lv, galerijā ISTABA, kā arī rezervējot: git@git.lv. Biļešu cena: 5 Ls (ar atlaidi 3Ls)

13.novembrī plkst. 13:00 tikšanās ar mākslinieku.

Izrāde "(Anti) Aging" tapusi, divām rumāņu horeogrāfēm Mihaela Dancs un Madalina Dana uzturoties rezidencē Rīgā šī gada septembrī. Ironiskā un, rumāņu kritiķes vārdiem, "tonizējošā un trauslā dejas izrāde par vecumu", ir veidota ar domu to atjaunot pēc 30 gadiem, 2041.gadā, kad abām horeogrāfēm būs pāri sešdesmit. Lieliska iespēja iepazīt rumāņu laikmetīgo deju, kas kopumā izceļas ar kvalitāti un interesantām personībām. Otrs vakara dalībnieks ir mājinieki ZI temp.dance ar savu jaunāko izrādi "Kad viņi ir citi?", kas jau izrādīta festivāla Laiks dejot 2011 un iepriecina ar savu svaigumu un jauno dejotāju artistiskumu.

Vairāk par "Laiks dejot" vakaru: www.dance.lv

Biļetes 5 Ls (ar atlaidi 3 Ls) www.bilesuparadize.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV