Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma par Gvido Zvaigzni

EasyGet.lv, 10.11.2011. 12:16

Dokumentālās filmas "Gvido Zvaigzne" pirmizrāde notiks šodien plkst. 19:00 kino K-Suns.
Pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma par Gvido Zvaigzni

1991. gada janvārī Rīgā tika celtas barikādes, lai nodrošinātos pret iespējamo PSRS armijas uzbrukumu. Pie barikādēm dienu un nakti dežūrēja brīvprātīgie. Sargāja Vecrīgu, tiltus, televīziju un citus objektus. 20. janvāra vakarā PSRS armijas speciālā vienība OMON un nezināma kaujinieku grupa uzbruka Latvijas Iekšlietu ministrijai. Bojā gāja 5 cilvēki, ievainoja 12. Vainīgie nav noskaidroti vēl šodien.

Šogad pagāja 20 gadi kopš 1991. gada janvāra traģiskajiem notikumiem. Nošāva Andri Slapiņu un nāvīgi ievainoja Gvido Zvaigzni, kurš divas nedēļas vēlāk mira. Kino operatora Gvido Zvaigznes dzīve aprāvās ceļa sākumā. Viņa talants pat nepaguva pilnībā uzplaukt.Tieši Gvido Zvaigzni Juris Podnieks izvēlējās par operatoru savai unikālajai lielfilmai „Mēs" par padomju impērijas sabrukuma periodu.
Ģimenes locekļu, skolas un darba biedru atmiņas, filmas un kino dokumenti ļāvuši izveidot emocionāli spriegu stāstu par savas būtības meklējumiem, mīlestību, laika izjūtu un aizrautību.

„Filmiņas, kameras, tāda lenta, šitāda lenta, tāda soma, šitāda soma... Tas vienmēr atradās mājās un arī palicis noglabāts — tēta soma ar zīmīgākajām lietām. Pārējās lietas... lielākajā daļā gadījumu tētis bija otrpus kamerai, tāpēc arī bilžu ir tik maz un līdz ar to arī atmiņu nav daudz. Man ir tikai divas atmiņas..."
(Una Zvaigzne-Baumane, Gvido meita)

Rež. Dzintra Geka, Latvija, 2011, 42 min

Ieeja filmas pirmizrādē - bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV