Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

DU studentu deju ansamblis „Laima" ielūdz uz koncertu

EasyGet.lv, 15.11.2011. 12:29

23. novembrī Daugavpils Universitātes koncertzālē, Parādes ielā 1, plkst. 18.00 Daugavpils Universitātes studentu deju ansamblis „Laima" ielūdz uz koncertu „Universitāte, tev jau... tikai 90!", informē DU sabiedrisko attiecību menedžere Vita Viļevko.

Sveicot savu universitāti 90 gadu jubilejā, Daugavpils Universitātes studentu deju ansamblis „Laima" aicina uz koncertu deju ceļojumā pa valstīm, kas atrodas dažādu jūru krastos. Koncerta pirmajā daļā redzēsim sicīliešu, ebreju, grieķu, krievu, somu, itāļu un latviešu deju raksturīgākās ainas, savukārt, otrajā daļā tiks izdejoti Raimonda Paula mūzikas ritmi. Bet koncerta noslēgums tradicionālais – ar studentisku „pieskaņu". Kopā ar ansambli „Laima" deju ceļojumā dosies Latviešu kultūras centra bērnu deju kolektīvs „Pienupīte".

Daugavpils Universitātes studentu deju ansamblis (SDA) "Laima" darbojas kopš 1955. gada. Sākotnēji tas bija kā deju pulciņš, ko vadīja G. Barkovskis. 1965. gadā deju pulciņš nopelnīja nosaukumu tautas deju ansamblis "Laima", uzsverot vārdu ansamblis, jo tajā laikā, šo titulu deju kolektīviem bija jānopelna pierādot sevi dažādās skatēs. Kolektīva mākslinieciskie vadītāji ir bijuši L. Petrovs, L. Poselis, R. Ērmane, bet kopš 1985. gada SDA "Laima" mākslinieciskais vadītājs ir E. Belinskis.

Ieeja koncertā - par ziedojumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV