Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

Jauno horeogrāfu īsformāta darbi „Jaunie nāk!"

EasyGet.lv, 23.11.2011. 13:01

1. un 8. decembrī plkst. 19:00 Dirty Deal Teatro, Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 12, korpuss 2, pirmizrādi piedzīvos jauno horeogrāfu īsformāta darbi, informē Laura Stašāne.
Jauno horeogrāfu īsformāta darbi „Jaunie nāk!"

Vasarā Latvijas Kultūras Akadēmijas Modernās dejas horeogrāfijas nodaļu pabeidza septiņpadsmit daudzsološi dejotāji un horeogrāfi. Līdz nākamajam horeogrāfu izlaidumam 2015.gadā viņi būs jaunākā latviešu laikmetīgās dejas paaudze. Kas viņi ir, ko dara šobrīd un kas viņiem svarīgs?

Latvijas Jaunais teātra institūts uzsāk projektu „Jaunie nāk!", kas piedāvā jaunajiem dejas māksliniekiem realizēt savas radošas idejas kompaktā 20 minūšu formātā. "Jaunie nāk!" pirmajā reizē iepazīstina ar trīs dejotājām un horeogrāfēm - Kristīni Vismani, Elīnu Lutci un Leldi Feldmani. Vienā vakarā tiks rādīti trīs tikko tapuši īsformāta solo darbi – trīs atšķirīgas idejas un stāsti.

Kristīne Vismane "Zeir"
Vasarā Kristīne ierakstīja nejauši satiktu cilvēku stāstus. Uz skatuves viņa no šiem stāstiem pakāpeniski uzbūvē izrādi, atšifrējot publikai horeogrāfijas tapšanas procesu.

Elīna Lutce "Nemiers"
Ļoti, ļoti mazas problēmas var izrādīties ļoti lielas. Vai otrādi. Stāsts par vislielākajām šausmām un visbanālākajām vēlmēm, kas reizēm iet roku rokā.

Lelde Feldmane "Pēc punkta"
Viņa bija īsta princese, bet tad pazaudēja galvu un salauza sirdi. Izrāde, kas nav pasaka un kurai nav laimīgu beigu.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs, internetā www.bilesuparadize.lv un pirms izrādes Dirty Deal Teatro. Cena - 5 Ls (3 Ls studentiem un pensionāriem).

Nākamās izrādes notiks 2012. gada janvārī Ģertrūdes ielas teātrī.

Rīko Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar Dirty Deal Teatro, Ģertrūdes ielas teātri un radošo apvienību Nomadi. Atbalsta VKKF un Rīgas Dome.

Informācija un foto: www.theatre.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV