Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

Gabrāna „Nervi" izstādīti Lisabonā

EasyGet.lv, 24.11.2011. 13:53

Mākslinieka Ginta Gabrāna darbs „Nervi" izstādīts Lisabonā (Portugālē) projekta „EPAC – European Public Art Centre" ietvaros, informē Mākslas menedžmenta un informācijas centra projektu vadītāja Ieva Štrāle.
Gabrāna „Nervi" izstādīti Lisabonā

Latviešu mākslinieka Ginta Gabrāna objekts „Nervi" („Nerves"), kas, „EPAC" projekta ietvaros, ir izstādīts Portugāles galvaspilsētā Lisabonā un būs pieejams apskatei līdz 2011.gada 8. decembrim.

Darbs ietver dažādu krāsu impulsus - sarkano, zilo, violeto un dzelteno, kas tiek pārraidīti optiskajā šķiedrā ar tik milzīgu ātrumu, ka cilvēka acs vairs tos neuztver kā atsevišķus toņus, „tie kļūst neredzami un pārvēršas par mierīgi plūstošu baltu gaismu," stāsta pats mākslinieks. Gints Gabrāns savā darbā mēģinājis atspoguļot cilvēka nervu sistēmas darbības pamatprincipus, kur vienā sekundē cilvēka nervu sistēma spēj apstrādāt aptuveni 11 200 000 bitu informācijas (tieši tik dažādu krāsu, intensitātes un garuma impulsus raida mākslas darbā izmantotā lāzerierīce).

G.Gabrāna mākslas objekts tiek izstādīts sadarbībā ar Mākslas menedžmenta un informācijas centra (MMIC) draugiem no biedrības „ECTOPIA" Lisabonā. „EPAC – European Public Art Centre" ir starptautiska daudznozaru publiska izstāžu telpa pilsētvidē, kas aptver astoņas valstis - Latviju, Igauniju, Poliju, Somiju, Spāniju, Portugāli, Lielbritāniju un Islandi. Katrā no šīm valstīm tika un tiks atklāta mākslas darbu sērija, kas kopā veidos izstādi "Publiskās tehnoloģijas (Public technologies)". Izstādes koncepts dala projektu divās daļās – vispirms katra valsts prezentē savus māksliniekus savas valsts iedzīvotājiem savā teritorijā, tad darbi dodas „apmaiņas programmā". Šobrīd „apmaiņas programmas" ietvaros Ginta Gabrāna darbs atrodas Portugālē!" informē MMIC projektu vadītāja Ieva Štrāle.

Pirms Ginta Gabrāna eksponētajiem „Nerviem" Lisabonā no 23.septembra – 28.oktobrim tika izstādīts Portugāļu mākslinieka Antonio Caramelo (António Caramelo) darbs „Dreaming of a butterfly", kas nu ir aizceļojis uz Londonu, kur nomainījis UK mākslinieces Annes Brodijas (Anne Brodie) darbu „BeeBox".

Plašāku informāciju par mākslinieku un viņa veikumiem iespējams apskatīt mājas lapā www.gabrans.com. Informāciju par projektu, tā partnerorganizācijām un citiem māksliniekiem var iegūt www.epacpublic.eu lapā, kā arī starptautiskajā sociālajā portālā Facebook: http://www.facebook.com/EuropeanPublicArtCentre.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV