Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Galerijā "Daugava" būs skatāmi darbi no privātām kolekcijām

EasyGet.lv, 25.11.2011. 15:06

Galerijā "Daugava" 30. novembra līdz 14. janvārim būs skatāma izstāde "60., 70., 80. gadi. Darbi no privātām kolekcijām".
Galerijā "Daugava" būs skatāmi darbi no privātām kolekcijām

60., 70., 80. gadu glezniecība galerijā „Daugava"- ekskurss pagātnē – tālā un ne tik tālā. Būs skatītāji, kuriem tas ir jaunības laiks un iespējams, nostaļģija pēc to gadu mākslas, kura Rīgas izstāžu telpās ir rets viesis, bet muzeju ekspozīcijā vienkārši nav. Bet būs arī tādi galerijas apmeklētāji, kas tikai dzimuši tajā laikā, un izstāde viņiem var būt atklājums. Tas ir laiks, kad daudzi mūsu populārie un ļoti atzinīgi vērtētie mākslinieki uzsāka savu ceļu mākslā kā „jaunie un daudzsološie" un arī tā laika autoritātes. Vienā kopējā izstādē būs aplūkojami darbi, ko radījuši Rūdolfs Pinnis, Biruta Baumane, Herberts Siliņš, Džemma Skulme, Edvards Grūbe, Inta Celmiņa, Imants Vecozols, Vija Maldupe, Lija Būmane, Biruta Delle, Juris Baklāns u.c. Šie spožie vārdi tiek minēti kā aicinājums iegriezties galerijā decembrī – janvārī. Izstāde – gadu mijas dāvana tiem, kas mīl un saprot mākslu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV