Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Atklāta bilžu izstāde "Sniedziņš"

EasyGet.lv, 07.12.2011. 09:03

Līdz 17. decembrim jaunatvērtajā bārā Chomsky, Rīgā, Lāčplēša ielā 68, skatāma Līvas Rutmanes bilžu izstāde "Sniedziņš" ar pretenzijām uz fotogrāfiju un pat uz grafiku.
Atklāta bilžu izstāde "Sniedziņš"

Galerijas:

Līva Rutmane šobrīd nemācās un vienreiz apmeklēja Latvijas Mākslas Akadēmiju, ir aizrautīga fotoaparāta klikšķinātāja, īpaši Nikon D300. Ir lietojusi Holgu. Izstādē būs apskatāmas 11 bildes, no tām divas tapušas Rumānijā. Tās uzņemtas trīs mēnešu laikā, mācoties Universitatea Naţională de Arte Bucureşti. Bukareste ir vieta, kas padziļināti piedāvā iespēju pētīt telpas un laika nebūšanu. "Nekādības" tulkošanas un izpētes procesā autore iesaistījusies dažādās aizdomīgās nodarbēs, piemēram, grafikas tehniku apgūšanā, kas ir rezultējies digitālājā izdrukā 'Ksilogrāfija'. Šāda tehniku mijiedarbība, žanru saplūšana un robežas apzināšana, kas notiek mehāniskas darbības ietvaros, ir raksturīga itin visos Līvas Rutmanes darbos. Tāpat kā tuvums, Līvu Rutmani interesē arī tālums – apzinot shematiskas un strukturētas domāšanas robežu ar conditio humana , radītas vairākas klusās dabas, kas arī būs redzamas izstādē 'Sniedziņš'.

Bārs Chomsky ir divu latviešu izveidots satikšanās punkts brīnišķīgas un jocīgas mūzikas baudīšanai, intelektuālu un galīgi neintelektuālu diskusiju veidošanai. Viņi tāpat kā Čomskis (Noam Chomsky) uzskata, ka vara pēc būtības ir neleģitīma, un tas ir varas pienākums mums skaidrot katru savu izpausmi, nevis mūsu pienākums pakļauties.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV