Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Teksasas nāves lauki" – stindzinošs trilleris

Agnese Gusarova, 09.12.2011. 12:49

Režisores Ami Canaan Mann jaunākais veikums „Texas Killing Fields" pusotras stundas garumā uztur stindzinošu spriedzi un nemiera sajūtu. Mistiska, baisus noslēpumus glabājoša vide, ar krimināliem notikumiem piesūkusies atmosfēra un spriegums starp filmas varoņiem mijiedarbībā veido sarežģītu un iespaidīgu stāstu.
„Teksasas nāves lauki" – stindzinošs trilleris

Krimināli trilleri, kas balstīti uz patiesiem notikumiem, lielākoties ir biedējošāki nekā uz fikcijas pamata veidotas filmas. Ne tik senā pagātnē kāda visu svēto pamestā Teksasas nostūrī maniakāls slepkava izvaroja un nežēlīgi nogalināja jaunas meitenes, slēpjot sakropļotus līķus purvainos apvidos. Kopumā šajā teritorijā četrdesmit gadu laikā atrasti vairāk nekā sešdesmit jaunu sieviešu līķi. Teksasas lauki ir baiss akacis - vietas aura šķiet ārkārtīgi mistiska, nelabvēlīga un pazudinoša.

Filmas galvenie varoņi - izmeklētāju grupa, ko attēlo talantīgie un plaši pazīstamie aktieri Sems Vortingtons (Avatar, Clash of Titans), Džefrijs Dīns Morgans (The Accidental Husband, P.S. I love you) un Džesika Česteina (The Tree of Life, Help) - cenšas izsekot maniakam pa pēdām, tomēr slepkava nepārtraukti ir dažus soļus priekšā. Baismīgajā vietā arvien nozūd jaunas meitenes un izmeklētāji ieslīgst zināmā bezcerības izjūtā.

Kopumā filmas noskaņu varētu raksturot kā sarežģītu un stindzinošu. Saspīlētības un briesmu sajūta tiek panākta ar sarežģītiem skaņdarbiem, kriminogēnu vidi un saspringtām, agresīvām attiecībām varoņu starpā. Pat izmeklētāja māju mierīgā atmosfēra ģimenes vakariņu laikā tiek nojaukta ar komplicētu klaviermūziku un satraucošu telefona zvanu. Arī it kā nevainīga bērnu spēle - lekšana pāri aukliņai - uzņemta tā, ka rada neērtu, draudpilnu sajūtu. Filmas galveno varoņu cilvēcīgums pretstatā notiekošajam ārprātam liek just līdzi. Jāatzīmē arī jauniņās aktrises Hlojas Greisas Moretzas (Let me in, 500 days of Summer) spēcīgais prostitūtas meitas, nelabvēlīgas ģimenes atvases atveidojums.
Kopumā filma ir gana biedējoša un iespaidīga. Noteikti nav ieteicama cilvēkiem ar vājiem nerviem.

Oriģinālais nosaukums: Texas Killing Fields
Žanrs: Vēsturiska drāma, noziegumi
Filmas garums: 105 min.
Režisors: Ami Canaan Mann
Producents: Bill Block, Michael Jaffe
Scenārija autors: Don Ferrarone
Mūzika: Dickon Hinchliffe
Lomās: Sam Worthington, Jeffrey Dean Morgan, Chloe Grace Moretz
Gads: USA (2011)
Oriģinālā valoda: angļu
Latvijas kinoteātros no 02.12.2011
Vecuma ierobežojums: 16+ Līdz 16 g.v.- neiesakām

Foto: Kadrs no filmas „Teksasas nāves lauki". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV