Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

„Andrupenes lauku sēta" aicina svinēt Ziemassvētkus īstā latgaliešu noskaņā

EasyGet.lv, 14.12.2011. 15:09

25. decembrī, pirmajos Ziemassvētkos, no plkst. 14:00 muzejs „Andrupenes lauku sēta" vērs durvis apmeklētājam, lai ikviens kopā ar ģimeni vai draugiem varētu pavadīt šos svēktus brīvā dabā un latgaliešu tradīcijām pilnā noskaņā, informē Evija Maļkeviča.

Jau otro gadu muzejs „Andrupenes laiku sēta" visiem interesentiem piedāvā iespēju Ziemassvētku dienu pavadīt aktīvi piedaloties kādā no radošajām darbnīcām, iesaistoties rotaļās muzeja pagalmā, vai vienkārši baudot Ziemassvētkus latgaliešu gaumē.

Pasākuma laikā radošajās darbnīcās apmeklētājiem būs iespēja sagatavot kādu sen aizmirstu eglīšu rotājumu, izcept pašam savu īpašo, Ziemassvētku piparkūku, iesaistīties daudzveidīgās rūķu brigādes rīkotajās aktivitātēs, piedalīties maģiskajā zupas vārīšanas procesā, zīlēt nākotni, lejot laimītes, vai vienkārši noskatīties kādu jauku video muzeja rijā, baudot īstu zāļu tēju un kulināro mantojumu. Šogad pasākuma laikā muzejs apmeklētājus aicina piedalīties arī konkursā par lielāko un oriģinālāko piparkūku!

Ziemassvētkus muzejā „Andrupenes lauku sēta" organizē muzeja darbinieki un radošā rūķu komanda. Tā kā pasākumu nodrošina Andrupenes pagasta pašvaldība, atbalsta AS "Latgales piens" un uzņēmums "Dan Sukker", visiem pasākuma apmeklētājiem ieeja būs bez maksas.

Muzejs „Andrupenes lauku sēta" ir 19. gs beigu un 20.gs sākuma Latgales sadzīves un tradīciju paudējs, kas darbojas jau kopš 2000. gada, piedāvājot apmeklētājiem ne tikai ekskursijas, bet arī Kulinārā Mantojuma degustāciju iespējas.

Seko jaunumiem par pasākumu http://www.draugiem.lv/ev/18370126/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV