Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

LNMM aicina iepazīties ar dzīves stila modeli 20.gs. 20-30.gadu Ziemassvētku un Jaunā gada pastkartēs

EasyGet.lv, 15.12.2011. 09:27

Kārļa Padega (1911–1940) simtgades atcerei veltīto izstāžu "Trauslais izaicinājums" Baltajā zālē un "Padegs un pilsoniskā madāma" Mazajā zālē ietvaros Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā ikviens aicināts apmeklēt izglītojošas lekcijas izglītojošas programmas "Padegs un dzīvesstils Rīgā 20. gadsimta 20.–30. gados" ietvaros.

Decembra mēneša lekciju ciklu noslēgs lekcija 16.decembrī pulksten 18:00 ar nosaukumu „Ātri griežas laika rats! Klāt ir atkal Jaunais gads. Dzīves stila modelis 20. gs. 20.–30. gadu pastkartēs", informē Anna Balandina, LNMM Komunikāciju nodaļas vadītāja.

Lekciju vadīs mākslas zinātniece Irēna Bužinska, piedāvājot aplūkot plašu 20.-30.gadu Ziemassvētku un Jaunā gada pastkaršu kolekciju, papildinot to ar stāstījumu par tajās attēlotajiem simboliem un dažādajām pastkaršu funkcijām šajā laikā, kad tās bija ne vien ļoti būtiska un populāra sabiedrības komunikācijas forma, bet arī atspoguļoja sabiedrības morālās un estētiskās vērtības un noteiktu dzīvesstilu.

Latvijā starpkaru periodā plaši tika izmantotas gan vācu, franču un itāļu kompāniju ražotās pastkartes, gan vietējo darbnīcu produkcija, kas liecina par to, ka "vecajā Eiropā" dominējošais bezrūpīga, daudzveidīgām dzīves baudām un izpriecām atvērtais pilsētnieku dzīves stils sekmīgi tika kopēts vai radoši "adaptēts" atbilstoši vietējā tirgus prasībām pēc mērenāka un patriarhālās tradīcijās balstīta dzīves modeļa.

Pēc lekcijas, uzrādot lekcijas biļeti, iespējams aplūkot Kārļa Padega (1911–1940) simtgades atcerei veltīto izstādi "Trauslais izaicinājums" Baltajā zālē par brīvu.

Visi laipni aicināti!

Ieejas maksa lekcijā: 2,00 ls

Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni: (+371) 67 324 461 vai e-pastu: pr@lnmm.lv.

Foto: G. Kallerta izdevniecība Rīgā. Pasta aprite 1935

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV