Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sācies fotokonkursa „Baltic Sea in My Eyes" interneta balsojums

EasyGet.lv, 16.12.2011. 10:38

Portālā Balticseanow.info sākusies balsošana par starptautiskā fotokonkursa "Baltic Sea in My Eyes" (Tā es redzu Baltijas jūru) labākajām fotogrāfijām, informē valsts SIA „Vides projekti" projektu vadītāja Anita Jansone.
Sācies fotokonkursa „Baltic Sea in My Eyes" interneta balsojums

Konkursa uzvarētājus noteiks gan portāla apmeklētāji interneta balsojumā, gan žūrija. Portāla apmeklētāju izvērtēšanai līdz 2012.gada 30.janvārim nodotas 100 labākās fotogrāfijas. Pavisam konkursam tika iesūtītas vairāk nekā 700 fotogrāfijas no dažādām valstīm Baltijas jūras piekrastē.

Gan žūrijas, gan portāla apmeklētāju izvēlētie uzvarētāji tiks paziņoti 2012.gada 6.februārī.

Balvas fotokonkursa interneta balsojuma uzvarētājiem:
1.vietai – Canon G12 digitālā fotokamera;
2.vietai – Petzl Tikka XP2 galvas LED lampiņa un HELCOM atlants par Baltijas jūru;
3. – 5.vietai – HELCOM atlants par Baltijas jūru.

Balvas žūrijas noteiktajiem uzvarētājiem:
1.vietai – Nikon Monarch 8X36 DCF binoklis;
2.vietai – Petzl Tikka XP2 galvas LED lampiņa un HELCOM atlants par Baltijas jūru;
3. – 5.vietai – HELCOM atlants par Baltijas jūru.

Labākos fotokonkursa darbus 2012.gadā izstādīs ceļojošā izstādē gan Latvijā, gan Igaunijā, Somijā un Zviedrijā.

Lai aizsargātu Baltijas jūru, valstīm tās krastos jādala atbildība. Politiskās stratēģijas un pasākumi ir būtiski, bet vēl svarīgāka ir sabiedrības iesaistīšana, jo katra iedzīvotāja ikdienas aktivitātes un pieņemtie lēmumi ietekmē arī Baltijas jūru.

Starptautiskais portāls Balticseanow.info piedāvā iespēju sabiedrībai piedalīties, diskutēt un apmainīties ar idejām, kā aizsargāt Baltijas jūru.

Tajā var apskatīt piekrastē uzstādītas web kameras un 360 grādu panorāmas, uzzināt aktuālo vides informāciju, piedalīties diskusiju grupās, iepazīties ar iedzīvotāju novērojumiem un stāstiem, kā arī izzināt Baltijas jūru, veicot eksperimentus un vides novērojumus. Ir izveidota arī portāla sadaļa latviešu valodā.

Portālu veido valsts SIA „Vides projekti" sadarbībā ar partneriem no Somijas, Zviedrijas un Igaunijas projekta "BalticSeaNow.Info – Inovatīvs līdzdalības forums Baltijas jūrai" ietvaros. Tā īstenošanu finansē Centrālās Baltijas jūras reģiona INTERREG IV A programma 2007 – 2012.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV