Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Liepājas muzejs piedāvā izbraukuma muzejpedagoģijas nodarbības skolās

EasyGet.lv, 05.01.2012. 11:12

Liepājas muzejs piedāvā Liepājas pilsētas un apkārtnes novados esošajām skolām organizēt muzejpedagoģijas nodarbību savās telpās, jo Liepājas muzeja ēkā Kūrmājas ielā 16/18 notiek rekonstrukcija un ekspozīcija apmeklētājiem ir slēgta, informē muzeja galvenā muzejpedagoģe Maija Meiere.
Liepājas muzejs piedāvā izbraukuma muzejpedagoģijas nodarbības skolās

Liepājas muzeja pedagoģes pielāgojušas vairākas nodarbības tā, lai tās būtu iespējams pilnvērtīgi baudīt arī ārpus muzeja ekspozīcijas. Katrā nodarbībā paredzēts aplūkot autentiskas senlietas no Liepājas muzeja krājuma.

Matemātikas nodarbībā „Senie svari un mēri"skolēni noskaidros, kā mērīšanā var izmantot cilvēka ķermeni, uzzinās, ko cilvēki centušies izmērīt kopš neatminamiem laikiem, iepazīsies ar dažādām senatnē lietotām mērvienībām un risinās atjautības uzdevumus. No Liepājas muzeja krājuma bagātībām skolēniem būsu iespēja aplūkot mērinstrumentus, kas paredzēti mucu, sviesta, medikamentu mērīšanai, kā arī noskaidrot, kāds izskatījies bezmērs. Nodarbība piemērota 5. – 9. klases audzēkņiem.

Nodarbībā „Dedziet, tautas, gaišu guni" skolēniem būs iespēja uzzināt, kā cilvēki izmantoja dzīvnieku taukus, bišu vasku, skalus, eļļu, petroleju, gāzi, lai apgaismotu savus namus pirms elektrības izgudrošanas un ieviešanas katrā mājā. No Liepājas muzeja krājuma nodarbībā būs iespēja aplūkot apgaismes objektus, kas agrāk izgaismojuši zemnieku un zvejnieku mājokļus. Katram nodarbības dalībnieks varēs apgūt sveču meistara iemaņas un izgatavot pats savu vaska sveci. Nodarbība piemērota 1. – 9. klases audzēkņiem.

Tiem skolēniem, kuri ir zinātkāri un kuros mīt pētnieka gars, aicinām piedalīties nodarbībā „Arheoloģija – senatnes vēstniece". Nodarbības laikā skolēni iepazīsies ar arheologu ikdienas priekiem un bēdām, noskaidros, kāds milzu izpētes darbs ir jāiegulda pirms reālu arheoloģisko izrakumu veikšanas un kādi arheoloģiskie pieminekļi atrodami Liepājas apkārtnē. Skolēniem arī pašiem būs iespēja piedalīties improvizētos arheoloģiskajos izrakumos. Nodarbība piemērota 6. – 9. klases audzēkņiem.

Liepājas muzeja izbraukuma cena – 10.08 Ls no grupas (līdz 20 cilvēkiem).

Pieteikt Liepājas muzeja izbraukumu iespējams, zvanot uz tālruņa numuriem 63420274 vai 29605223.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV