Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Roberta Koļcova izstāde "In Aenigmate" galerijā "Istaba"

EasyGet.lv, 09.01.2012. 12:04

16. janvārī galerijā "Istaba" tiks atklāta grafiķa, „Pasīvās dekadences" pārstāvja, pēdējā laika mākslas aktivitātēs sevi par „botāniķi" dēvējošā mākslinieka Roberta Koļcova personālizstāde "In Aenigmate" (caur mājienu, simbolu – latīn.), informē galerijas pārstāve Linda Lūse. Izstādē būs skatāmi tušas zīmējumi, kā arī glezniecības tehniku aizguvušie – Koļcovam raksturīgie grafikas darbi uz audekla. To centrā joprojām – izsmalcināta un manierīga figurālā kompozīcija, augu un dabas motīvi, jūgendstilam pietuvināta līnija, simbolu klātesamība, ritms kā prioritāte un arvien jauni jautājumi, kas nodarbina autoru.
Roberta Koļcova izstāde "In Aenigmate" galerijā "Istaba"

"Vēlos aktivizēt gan sevi, gan skatītāju sevis apzināšanās procesā. Visas lietas ir tik pakārtotas mūsu izpratnei par tām! Tiecos aktivizēt domu par esošajām zināšanām, kuras atliek vien uzzināt, tās nav jāatklāj no jauna. Nosaukumus darbiem esmu licis latīņu valodā, kas vienlaikus ir gan ģeogrāfisks, gan mentāls, gan arī piederības simbols šajā izstādē," stāsta mākslinieks Roberts Koļcovs.

Roberts Koļcovs beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Tēlniecības (1987) un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas (1995) nodaļas. Latvijas Mākslinieku savienības biedrs kopš 1994. gada. Kopā ar Aivaru Vilipsonu deviņdesmito gadu sākumā dibinājis populāro, nu jau par laikmeta zīmi kļuvušo grupējumu "Pasīvā dekadence", kas bez abu mākslinieku spožām kopizstādēm, bijis daudzu Latvijas zīmējumu izstāžu organizators gandrīz desmit gadu garumā. Koļcovs ir daudzu interjergleznojumu autors. Pazīstams arī kā kaislīgs makšķernieks. Izstādēs piedalās kopš 1991. gada. "In Aenigmate" ir Roberta Koļcova četrpadsmitā personālizstāde.

Izstāde "In Aenigmate" galerijā "Istaba" būs apskatāma līdz 25. februārim.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV