Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

Jauno horeogrāfu īsformāta darbi būs skatāmi Ģertrūdes ielas teātrī

EasyGet.lv, 17.01.2012. 10:43 | komentāri (1)

Pēc pirmizrādēm 2011. gada decembrī Dirty Deal teatro jauno horeogrāfu Kristīnes Vismanes, Leldes Feldmanes un Elīnas Lutces īsformāta darbus projektā „Jaunie nāk!" vēl divus vakarus - 20. un 21. janvārī - varēs skatīt citā spēles telpā - Ģertrūdes ielas teātrī, informē Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāve Laura Stašāne.
Jauno horeogrāfu īsformāta darbi būs skatāmi Ģertrūdes ielas teātrī

„Jauno meiteņu priekšnesumos visvairāk iepriecināja gaumīgā humora izjūta, balansējot starp nopietno un dramatisko," pēc pirmizrādes rakstīja kritiķe Dita Eglīte (03.11.2011. www.journal.dance.lv), uzteicot arī jauno mākslinieču artistiskumu un azartu.

Visas trīs autores pieder pie visjaunākās horeogrāfu paaudzes, kas 2011 gada vasarā pabeidza Latvijas Kultūras Akadēmijas Modernās dejas horeogrāfijas nodaļu. Rudenī Latvijas Jaunais teātra institūts uzsāka projektu „Jaunie nāk!", kas piedāvā jaunajiem dejas māksliniekiem realizēt savas radošas idejas kompaktā 20 minūšu formātā un skatītājiem redzēt trīs atšķirīgus stāstus vienā vakarā.

Kristīne Vismane "Zeir" (20 min.)

Vasarā Kristīne ierakstīja diktofonā kāda nejauši satikta cilvēka stāstu. Skatītāju acu priekšā viņa no šī stāsta būvē izrādi, asprātīgi balansējot starp ironiju un nopietnību, realitāti un fikciju.

Lelde Feldmane "Pēc punkta" (20 min.)

Pazaudēt galvu, salauzt sirdi, ņemt acis rokās – ir nevainīgas frāzes, kas slēpj baisu izcelsmi, ja tās lasa burtiski. Izrāde sākas kā princešu pasaka, bet tūliņ kļūst skaidrs, ka šī princese nav ar pliku roku ņemama.

Elīna Lutce "Nemiers" (15 min.)

Ļoti, ļoti mazas problēmas var izrādīties ļoti lielas. Vai otrādi. Stāsts par vislielākajām šausmām un visbanālākajām vēlmēm, kas reizēm iet roku rokā.

Biļetes ceta - 5 Ls (3 Ls studentiem un pensionāriem), tās iegādājamas www.bezrindas.lv, galerijā Istaba un pirms izrādes Ģertrūdes ielas teātrī.

Rīko Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar Dirty Deal Teatro, Ģertrūdes ielas teātri un radošo apvienību Nomadi. Atbalsta VKKF un Rīgas Dome.

Papildu informācija: http://www.theatre.lv/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV