Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Jaunakās Ziemeļu filmas LTV1. programmā

easyget.lv, 14.05.2007. 17:50

Ziemeļvalstu kultūras festivāls „Ziemeļu pavasaris 2007” turpina piedāvāt iepazīt izcilākās pēdējo gadu ziemeļvalstu filmas. Otrdien, 15.maijā plkst. 21.20 Latvijas Televīzijas 1.kanālā kino baudītājiem būs iespēja skatīt slavenā somu režisora Aki Kaurismeki filmu „Cilvēks bez pagātnes”. Filmu demonstrēšanu atbalsta Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā.
Jaunakās Ziemeļu filmas LTV1. programmā
CILVĒKS BEZ PAGĀTNES (MAN WITHOUT A PAST), (MIES VAILA MENNEISYYTTA). Komēdija/drāma. Somija, Vācija, Francija. 2002.

Cik mūsu dzīvē ir pašu lēmumi un izvēle, cik likteņa un augstāku spēku paredzētu nejaušību…? Par to nākas domāt bieži dažādu notikumu sakarā, un vienu no tādiem piedāvā somu režisors Aki Kaurismeki savā filmā CILVĒKS BEZ PAGĀTNES. Pats režisors ir arī filmas scenārija autors.

Kāds lauku cilvēks ierodas Helsinkos. Tālāk – sitiens pa galvu, un dzīve it kā beidzas…Kad viņš slimnīcā atgriežas šajā pasaulē, atmiņa ir zudusi – nav vairs pases, nav vārda, nav pagātnes…Ir tikai cilvēks. Dzīvs. Un spējīgs dzīvot. Pazaudēto dzīvi spējīgs sākt no jauna. Sākt iepazīt pasauli – no jauna. Viņš prot dažādus darbus – stādīt kartupeļus…Un veidot jaunas attiecības, kad satiek Irmu. Vai arī tās ir likteņa paredzētas? Irma ir no “Pestīšanas Armijas”, visa viņas dzīve ir „mīlestība pret tuvāko”. Bet tad šī tikšanās pāraug mīlestībā…

Režisora Aki Kaurismeki filmu triloģijas SOMIJA otrā filma.

Filma nominēta OSKARAM, saņēmusi astoņpadsmit balvas un divdesmit nominācijas. Filma apbalvota Bangkokas Starptautiskajā filmu festivālā, Kannu Filmu festivālā režisors saņēmis žūrijas lielo balvu un Ekumeniskās žūrijas balvu “Zelta palmas zars”. Balva arī Lībekas Ziemeļu filmu dienās, ASV Kino kritiķu nacionālās padomes balva, Sansebastjanas Starptautiskajā filmu festivālā.

Lomās Marku Peltola, Kati Outinena, Juhani Niemele, Kaija Pakarinena.

Režisors Aki Kaurismeki. Dzimis 1957.gadā Orimatilā, Somijā. Sācis darbu, strādājot par pastnieku, trauku mazgātāju, kinokritiķi, un spēlējis sava brāļa Mikas filmās. Viņi kopīgi nodibinājuši producēšanas uzņēmumu Villealfa. Līdztekus dažām savām īsfilmām viņš veidojis arī virkni pilnmetrāžas spēlfilmu un patlaban tiek uzskatīts par vienu no Somijas ražīgākajiem filmu veidotājiem.





» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV