Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā turpinās Ģimenes dienas

EasyGet.lv, 10.02.2012. 10:04

Svētdien, 12. februārī, no plkst. 11.00 – 16.30, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā notiks Ģimenes dienas aktivitātes, kas būs veltītas tēmai „Kā viduslaikos Rīgā tirgojās un kā uz Rīgu kuģoja", informē muzeja sabiedrisko attiecību vadītāja Ingrīda Lukašēviča.
Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā turpinās Ģimenes dienas

Ekskursijās, uz kurām muzeja gids aicinās plkst. 12.00 un 15.00 lieli un mazi varēs iepazīt norises viduslaiku Rīgā, uzzināt kā rīdzinieki un Rīgas viesi tirgojās, kā no un uz Rīgu kuģoja, ko Rīgā paveica leģendārā Melngalvju brālība, kā lielais koka milzis - Rīgas Lielais Kristaps kļuva par vienu no Rīgas simboliem un daudz ko citu. Rīga jau no 13. gadsimta bija Eiropas attīstībā tik nozīmīgās Hanzas savienības dalībniece.Ekskursijas noslēgumā būs iespēja spēlēt „Hanzas spēli".

Visas dienas garumā būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas un vērību, aizpildot tematiskās Darba lapas „Viduslaiki Rīgā". Apmeklētājiem būs iespēja, meklējot un atrodot priekšmetus muzeja ekspozīcijā, kā arī atbildot uz interesantiem un āķīgiem jautājumiem, izzināt Rīgas vēsturi. Ģimenes dienas pasākumi notiks 3. stāva ekspozīcijā.

Izstādē „Tā top animācija", kas apskatāma muzeja Izstāžu zālē, mazie kopā ar lielajiem tiek aicināti klausīties, skatīties un pašiem piedalīties radošajā procesā – uz gaismas galda zīmējot jau labi pazīstamos animācijas tēlus, kā arī piedaloties „Paša garākā zīmējuma" tapšanā. Izstādē ir iespēja skatīties filmu studijas „Rija", kā arī režisora Nila Skapāna veidotās animācijas filmas.

Nākamā Ģimenes diena muzejā notiks 26.februārī. Tā būs veltīta Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja 239. dzimšanas dienai.

Papildu informācija: www.rigamuz.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV