Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

Ģertrūdes ielas teātrī šonedēļ - jaundarbs "Zeir" un skatītāju iecienīta izrāde "Ņem manas acis"

EasyGet.lv, 14.02.2012. 09:38

Ģertrūdes ielas teātris šonedēļ aicina iepazīties ar jaunās horeogrāfes Kristīnes Vismanes pirmo darbu "Zeir" un piedzīvot horeogrāfes Elīnas Breices skatītāju jau iemīļotu izrādi "Ņem manas acis", informē teātra pārstāve Inga Dārzniece.
Ģertrūdes ielas teātrī šonedēļ - jaundarbs "Zeir" un skatītāju iecienīta izrāde "Ņem manas acis"

"Ienāc Teritorijā!" aicina uz sarunām par un ap teātri šī vārda visplašākajā nozīmē. Pasākumus tiek organizēti sadarbībā ar skatuves mākslu teorijai un analīzei veltītu interneta vietni www.teritorija.lv. Tuvākais pasākums gaidāms šodien, 14. februārī, plkst. 19.00, kad Ģertrūdes ielas teātrī tiks uzvests jaunās horeogrāfes un izpildītājas Kristīnes Vismanes solodarbs "Zeir".

Vasarā Kristīne ierakstīja diktofonā kāda nejauši satikta cilvēka stāstu. Skatītāju acu priekšā viņa no šī stāsta būvē izrādi, asprātīgi balansējot starp ironiju un nopietnību un sajaucot realitāti un fikciju.

"Nelielā iekšējā cīņa – vai Kristīne ir jauka, vai manipulatore – 20 minūšu garās izrādes laikā noslēdzas ar sajūtu, ka Kristīne ir gudra un sakarīga. Tieši tādēļ, ka izvēlējusies stāstu par sēnēm, no kura atvasina veselu eksistenciālu drāmu – sēnes giljotinēšanu... Tādēļ, ka nevairās no, iespējams, postmodernisma banalitātēm – vēlmes uzaicināt sev par asistentēm slavenas horeogrāfes" – tā Maija Treile par Kristīnes Veismanes solodarbu.

Ieeja un dalība "Ienāc Teritorijā!" pasākumos ir bez maksas, ar cienastu. Aicināts un gaidīts ikviens interesents. Pēc izrādes gaidāma tikšanās ar mākslinieci.

16. un 18. februārī plkst. 19.00 Ģertrūdes ielas teāris aicina uz Elīnas Breices izrādi "Ņem manas acis".

„Elīnas Breices kustību valoda rezonē kaulos, nervos un muskuļos, laupot daļu no mana vēsā saprāta... Elīnas Breices kustībām ir tilpums, jūtamas apjoma maiņas elpas iespaidā... Frāzējums ir ļoti precīzs, plūdums mijas ar asiem aprāvieniem un akcentētām kustībām, ar ritma palīdzību modificējot nozīmi... Dejotāju meistarība panāk fināla ainas caurspīdīgu trauslumu un jūtīgumu. Sīki pieskārieni sajūt, atraujas un saraujas, rauj pie sevis un tiecas, pieņem un atlaiž. Dvēsele uz ādas." Inta Balode, Neatkarīgā Rīta avīze, 2008. gada 15. novembris

Izrādē piedalās Evita Birule, Jeļena Jekimova, Elīna Lutce, Kristīne Vismane, Andrejs Filipovs, Edgars Šļakota.

Izrādes ilgums 1 stunda.

Biļetes cena - Ls 5 un Ls 3, tās nopērkamas www.bezrindas.lv, galerijā ISTABA K.Barona 31a vai uz vietas teātrī stundu pirms izrādes sākuma.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV