Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Televīzijas skatītāji noteikuši labākās desmitgades filmas

EasyGet.lv, 22.02.2012. 09:57

Ja televīzijas skatītājam Latvijā būtu jāpiešķir Amerikas Kinoakadēmijas balva „Oskars" par labāko Latvijā uzņemto filmu pēdējo desmit gadu laikā, to saņemtu režisora Aigara Graubas filma „Rīgas sargi", liecina filmu kanālu TV1000 sadarbībā ar satelīttelevīzijas uzņēmumu „Viasat" veiktā skatītāju aptauja. Savukārt starp ārvalstu filmām, kas pēdējā desmitgadē saņēmušas „Oskars" godalgu, par iecienītāko televīzijas skatītāji uzskata Denija Boila filmu „Graustu miljonārs", informē Elīna Barkovska.
Televīzijas skatītāji noteikuši labākās desmitgades filmas

Gaidot šī gada „Oskara" balvu pasniegšanas ceremoniju, TV1000 kanālu skatītāji varēs noskatīties pērnā gada laureāta filmu „Karaļa runa", kura tiks raidīta tieši Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas dienā, 26. februārī.

Kā labākie kino aktieri Latvijā TV1000 aptaujā norādīti – Andris Keišs (29%), Romualds Ancāns (25%), savukārt starp sievietēm par labākajām aktrisēm atzītas Rēzija Kalniņa (53%) un Agnese Zeltiņa (16%).

Sarindojot trīs labākās filmas, kas uzņemtas pēdējās desmitgades laikā Latvijā, skatītāji atzinīgi ir vērtējuši filmas: „Rīgas sargi" (45%), „Rūdolfa mantojums" (25%) un „Mazie laupītāji" (8%). Savukārt vērtējot ārvalstu filmas, skatītāji Latvijā par labākajām desmitgades „Oskars" balvas ieguvušām filmām atzīst: „Graustu miljonārs" (38%), „Gredzenu pavēlnieks: Karaļa atgriešanās" (11%), „Sapieris" (11%) un „Miljons dolāru mazulīte" (11%).

TV1000 filmu kanāla pētījums veikts interneta vidē, aptaujājot 556 cilvēkus vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

Par Viasat

Viasat ir daļa no „Modern Times Group" (MTG), starptautiskas izklaides programmu raidorganizācijas, kura darbojas četros kontinentos un nodrošina bezmaksas un maksas televīzijas, radio un producēšanas pakalpojumus. MTG „Viasat Broadcasting" piedāvā bezmaksas un maksas televīzijas kanālus, kas pieejami no „Viasat" satelīta platformām un ar citu uzņēmumu starpniecību, kā arī izplata televīzijas pārraides internetā. MTG ir arī „CTC Media", Krievijas vadošās neatkarīgās raidorganizācijas, lielākā akcionāre un iekļauta Nasdaq OMX Stokholmas vērtspapīru biržā. Sīkāka informācija pieejama www.mtg.se.

Foto: Kadrs no filmas "Karaļa runa". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV