Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

Jauno horeogrāfu īsformāta darbi projektā „Jaunie nāk! 2"

EasyGet.lv, 02.03.2012. 08:01

Latvijas Jaunā teātra institūts turpina projektu „Jaunie nāk!", kas iepazīstina ar latviešu laikmetīgās dejas jauno mākslinieku paaudzi, informē Laura Stašāne.
Jauno horeogrāfu īsformāta darbi projektā „Jaunie nāk! 2"

Projekts „Jaunie nāk!"piedāvā jaunajiem autoriem realizēt savas radošās idejas kompaktā 20 minūšu formātā. Visi mākslinieki strādā ar vienādiem nosacījumiem un rezultāti tiek prezentēti skatītājiem vienā izrāžu vakarā. Šo projektu LJTI uzsāka 2011. gada decembrī un tajā piedalījās trīs jaunās horeogrāfes. Projekta otrajā laidienā piedalās jau pieci dalībnieki, pārsvarā puiši, un top četri īsformāta darbi, kuru pirmizrādes notiks „Dirty Deal teatro" 8. martā plkst. 19:00 un 10. martā plkst. 17:00, piedāvājot četras atšķirīgas idejas un stāstus.

Sergejs Taraseņa & Kārlis Božs "F1"
Pielietojot universālas fizikas formulas, Sergejs un Kārlis sver un mēra savstarpējās attiecības.

Evita Birule "Episka drāma"
Spoži iespīdas gaisma, logā iecērtas vējš, pāri ielai pārskrien kaķis...ir dziļa nakts un pilnmēness.

Edgars Šļakota "Izvēle"
Liktenis vienmēr piedāvā divas iespējas - vienu, kuru vajadzētu izvēlēties, un otru, kuru izvēlamies.

Roberts Muciņš "Gandrīz kā maize"
Šis ir personisks stāsts par krišanu kārdinājumā.

Evita Birule, Sergejs Taraseņa, Kārlis Božs, Edgars Šļakota un Roberts Muciņš pagājušajā vasarā beidza LKA Laikmetīgās dejas horeogrāfijas nodaļu. Viņi pieder jau trešajam horeogrāfu un dejotāju izlaidumam Latvijas dejā kopš 1999. gada, kad LKA sāka uzņemt studentus laikmetīgās dejas programmā.

Projektu „Jaunie nāk!" LJTI uzsāka pagājušā gada nogalē, pirmajā reizē uzaicinot piedalīties trīs jaunās horeogrāfes Kristīni Vismani, Leldi Feldmani un Elīnu Lutci. Projekta starts bija ļoti pozitīvs - gandarījums bija gan par procesu, gan par rezultātu. Pirmizrādes notika Dirty Deal teatro 2011. gada 1. un 8. decembrī un saņēma ne tikai draudzīgās publikas gaviles, bet arī labas kritikas atsauksmes un papildus tika izrādītas Ģertrūdes ielas teātrī 2012. gada janvārī.

Rīko Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar Dirty Deal Teatro un VKKF atbalstu. Paldies radošajai apvienībai Nomadi un Mārtiņam Eihem.

Biļetes 5 Ls (3 Ls studentiem un pensionāriem) Biļešu paradīzes kasēs, internetā www.bilesuparadize.lv un pirms izrādes Dirty Deal Teatro.

Papildu informācija: www.theatre.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV