Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Kuldīgas novada muzejs sievietes sveic 8. martā

EasyGet.lv, 07.03.2012. 10:47

Kuldīgas novada muzejs 8. martā, svinot Starptautisko sieviešu dienu, mazām un lielām dāmām dāvina iespēju bez maksas apskatīt antīko spogulīšu kolekcijas izstādi. Kā izstādes atklāšanā teica kolekcionāre un radio žurnāliste Ilona Jahimoviča - „spogulītim jābūt atrodamam katras dāmas rokassomiņā".
Kuldīgas novada muzejs sievietes sveic 8. martā

Muzeja galerijā uzburta dāmas buduāra atmosfēra - visa centrā ir spogulītis - šķietami vienkārša lietiņa, kas senatnē bija neatņemama dāmas buduāra sastāvdaļa. Šie spogulīši ir piedzīvojuši gan romantiskus mirkļus, pucējoties pirms tikšanās ar mīļoto, gan vērojuši daudzu skaistuļu likteņus. Spogulis vienmēr bija un paliek dāmu labākais draugs!

Senatnē smalko dāmu rociņās greznojās patiesi izcili mākslinieku radīti dizaina darbi, kuri iepriecinātu ne vienu vien mūsdienu sievieti. Izstādē apskatāmi vairāk nekā simts spogulīši, rotāti ar emalju, smalkiem zīmējumiem, herbārijiem un pat īstiem tauriņiem. Kolekciju papildina arī porcelāna figūriņas, senas atklātnītes un litogrāfijas.

Izstāde tapusi sadarbībā ar Leļļu mākslas muzeju, kurā izstāde bija skatāma pagājušā gada janvārī. "Tā izraisīja lielu apmeklētāju interesi un tāpēc vēl jo vairāk priecājamies, ka mums ir izdevies šo izstādi atvest uz Kuldīgu, lai arī kuldīdznieces varētu apskatīt kolekciju un ļauties mazliet sievišķīgam sapņojumam," komentē Kuldīgas novada muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Krista Jansone.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV