Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Seriāls "Troņu spēle" otro sezonu uzsāks arī Latvijā

EasyGet.lv, 14.03.2012. 10:34

Telekompānijas HBO radītais seriāls "Troņu spēle", kas guvis popularitāti visā pasaulē, otrās sezonas sākumu Amerikā piedzīvos 1. aprīli, bet tikai 11 dienas vēlāk, tas būs skatāms arī Latvijas iedzīvotājiem FOXlife kanālā, informē Inese Saulāja.
Seriāls "Troņu spēle" otro sezonu uzsāks arī Latvijā

Seriāls ir veidots pēc Amerikāņu scenārista un rakstnieka Džordža Mārtina (George R. R. Martin) romāna "Troņu spēle" (Game of Thrones).

Džordžs Mārtins tiek cildināts par vienu no dižākajiem mūsu laikmeta rakstniekiem. Viņa rakstības stilam piemīt reibinošs valdzinājums, kas pakļauj lasītāju prātus. Džordžs Mārtins 2011. gadā iekļauts žurnālaTime pasaules ietekmīgāko cilvēku sarakstā "2011 Time 100".

Džordža Mārtina (George R. R. Martin) romāns "Troņu spēle" ir pirmā sāgas "Dziesma par ledu un uguni" (A Song of Ice and Fire) grāmata. Šīs sērijas romāni tulkoti 30 valodās, un izdoti miljoniem eksemplāru lielās tirāžās visā pasaulē.

Savukārt 2011. gadā telekompānija HBO izveidoja seriālu "Troņu spēle", kas ātri vien ieguva popularitāti starp skatītājiem visā pasaulē. Stāsta darbība risinās izdomātā pasaulē – Rietmalā. Vairākas cēlas ģimenes cīnās par ietekmi un varu, cīņa par Dzelzs Troni. Cīņa norisinās no svelmainajiem dienvidiem līdz bezgalīgi sasalušajiem ziemeļiem. Karaļi un karalienes, bruņinieki un nodevēji, meļi, godavīri un kropļi. Viņu dēli un meitas. Visi spēlē Troņu spēli.

Vienu no galvenajām lomām seriālā spēlē Šons Bīns (Sean Bean), pazīstams no filmas "Gredzenu pavēlnieks", tāpat seriālā filmējušies vairāki atpazīstami aktieri Mišele Fairleja (Michelle Fairley), Harijs Loids (Harry Lloyd), Marks Edijs (Mark Addy) u.c.

Savukārt Pīters Dinkleidžs (Peter Dinklage), kurš seriālā atveidoja Tirionu Lanisteru saņēma «Zelta globusa» balvu par «Labāko seriāla aktieri otrā plāna lomā».

Seriāla "Troņu spēle" 2. sezonas pirmā sērija FOXlife kanālā 12. aprīli 21:00 un turpmāk katru ceturtdienu. Foxlife kanālu iespējams redzēt Lattelecom, Baltkom, Latnet, Izzi, Livas un Balticom klientiem visā Latvijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV