Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

Senioru deju kolektīvs „Dzirnas" svin 50 gadu jubileju

EasyGet.lv, 14.03.2012. 11:11

Senioru deju kolektīvs „Dzirnas" aicina uz 50 gadu jubilejas koncertu 24. martā plkst. 18:00 CATA Kultūras namā Cēsīs, informē p/a "Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs" sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Janševska.

Koncerta pirmajā daļā „Deja no paaudzes paaudzē", "Dzirnas" dejos kopā ar skolēnu deju kolektīvu „Randiņš" un vidējās paaudzes deju kolektīvu „Saulgrieži". Koncerta otrā daļa „Draugu sveicieni" būs vieskolektīvu deju sveicieni jubilāriem.

Kolektīvs „Dzirnas" skaisti un ražīgi darbodamies latviešu dejas lauciņā, gan ar labiem rezultātiem startējot skatēs, gan jaunrades deju konkursos, dejo jau 50 gadus. „Dzirnu" repertuāra pūrā ir ap 50 dejām, kuras kolektīvs jebkurā brīdī ir gatavs dāvāt skatītājiem - latviešu tautas dejas, senās balles dejas, retro dejas, rotaļdejas. Tiekoties koncertos un festivālos, atrasti draugi un sadarbības partneri Siguldā, Salacgrīvā, Dzērbenē, Straupē, Saulkrastos, Gulbenē, Limbažos, Jūrmalā, arī ārpus Latvijas – Marjamaa (Igaunija), Šauļos un Radvilišķos (Lietuva).

Ik gadus „Dzirnas" pulcē kopā dejotājus no malu malām starptautiskā senioru deju kolektīvu festivālā „Kam nav 100, tas var!" Cēsīs. 2012.gadā festivāls pirmo reizi notiks brīvdabā.

Pašreizējā mākslinieciskā vadītāja Rutas Paulsones ar kolektīvu saka: „Dejā cilvēka fiziskie, emocionālie, intelektuālie un garīgie procesi savienojas vienā veselumā, rodot iespēju radošajai jūtu ekspresijai nonākt pie izmaiņām emocionālajā stāvoklī un domāšanas veidā. Atkal atskatoties uz nodejotajiem gadiem, redzu „Dzirnu" teicamās sekmes republikas deju kolektīvu skatēs un konkursos, augstu vērtējumu koncertceļojumos un festivālos ārpus Latvijas. Tas viss ir iespējams, tāpēc, ka kolektīvs ir enerģisks, draudzīgs, saliedēts vienā veselumā. Neskatoties uz sirmajām galvām, dejotāji ir saglabājuši jaunības trauksmi, kas liek nesamierināties ar jau sasniegtiem rezultātiem, aicina vienmēr dejot vēl labāk un labāk."

Koncerta apmeklētāji varēs arī apskatīt senioru kolektīva „Dzirnas" foto izstādi.

Ieeja - bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV