Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Mammas"- atzīšanās mīlestībā mūsu dārgākajām sievietēm

Agnese Gusarova, 16.03.2012. 11:21

Starptautiskajā sieviešu dienā jeb, kā to bieži mēdz saukt, - 8. marta svētkos - visas Krievijas lielvalsts nostūros mammas gaida. Tikko izplaukušu tulpju klēpjus, mūždien aizņemta bērna negaidītu apciemojumu vai vismaz pāris mīļus vārdus ar telefona sakaru starpniecību. Filma „Mammas" ir aizkustinošs, piemīlīgs un reizē asprātīgs sveiciens visām mūsu dzīves pirmajām un galvenajām sievietēm – mammām.
„Mammas"- atzīšanās mīlestībā mūsu dārgākajām sievietēm

Kā pavasara krāšņākie ziedi filmā „Mammas" atplaukst Krievijas iecienītāko aktieru buķete, sākot no visiem labi zināmās „mīļās aukles" Anastasijas Zavoratņukas un „Mīlestība lielpilsētā" zvaigznes Svetlanas Hodčenkovas līdz populārā realitātes šova „Ekstrasensu cīņu" vadītājam un aktierim Mihailam Porečenkovam un vienam no pieprasītākajiem krievu aktieriem Sergejam Bezrukovam, kurš skatītāju atzinību ieguva, pateicoties arī Latvijā iemīļotajam seriālam „Brigāde". Šāda bagātīga aktieru atlase vieglā žanra filmās parasti ir mazlietiņ uztraucoša, jo pat ļoti talantīgu aktieru komanda nespēj glābt garlaicīgu vai trulu sižetu. Lai gan „Mammas" ir vairāku īsu stāstu kombinācija visai ģimenei ar brīžiem pasakainu atrisinājumu, tā tomēr ir simpātiska pasaka. Filmu glābj tās cēlais mērķis - atzīšanās mīlestībā nevis otrajai pusītei vai tikko iegādātai šikai zīmolu somiņai, bet gan mīļajai un vienīgajai māmiņai.

Šie stāsti ir vien nelielas epizodes, kas ataino bērnu un vecāku attiecības mūsdienu pasaulē. Reizēm ļoti sirsnīgas un tuvas, citkārt - sarežģītas un attālinātas, citu reizi tā ir saikne ar nu jau aizsaulē mītošajiem vecākiem. Dažbrīd šķiet, ka filmas veidotāji pārāk lielā mērā centušies uzsvērt varoņu pozitīvo kodolu un komiskumu, taču šai svētku filmai tas gluži labi piestāv. Romantiskas komēdijas banālā sižeta gadījumā tas, iespējams, būtu kaitinoši, taču ir jāpiekrīt, ka šajā pasaulē nav nekā svētāka, ziedoties spējīgāka un patiesāka par mātes mīlestību, tāpēc cukura šajos stāstos nevar būt par daudz. Brīžiem filmā kā krāšņs, negaidīts salūts tiek izšautas asprātīgas epizodes, piemēram, meita, komentējot tēta centienus atbrīvot mammu no virtuves pienākumiem un sagatavot svētku mielastu, sarkastiski izmet: „Vajadzēja brīdināt, ka šodien brokastosim ar gāzmaskām!". Filmai raksturīgs arī lielisks audio papildinājums - brīnišķīgi klavieru skaņdarbi un mūzika kopumā.

„Mammas" ir vienkārša, mazlietiņ naiva, bet bezgala mīļa filma visai ģimenei, kas vēlreiz skatītājam atgādina labi zināmo patiesību „cieniet savas mātes, jo tā, kā jūs mīl mammas, jūs nemīlēs neviens".

Oriģinālais nosaukums: Мамы
Žanrs: komēdija, melodrāma
Filmas garums: 103 min.
Režisors: Евгений Абызов, Сарик Андреасян, Алан Бадоев
Producents: Георгий Малков, Сарик Андреасян, Гевонд Андреасян
Scenārija autors: Тихон Корнев, Ольга Антонова (II), Сарик Андреасян, Алексей Нужный, Карен Оганесян
Lomās: Сергей Безруков, Дмитрий Дюжев, Михаил Пореченков, Егор Бероев, Гоша Куценко, Федор Добронравов, Игорь Верник, Александр Олешко, Лия Ахеджакова, Анастасия Заворотнюк, Светлана Ходченкова, Людмила Артемьева, Нина Русланова, Андрей Федорцов, Марина Голуб, Екатерина Васильева, Михаил Горевой, Ольга Волкова, Елена Корикова , Арарат Кещян, Михаил Багдасаров
Gads: Krievija (2012)
Oriģinālā valoda: krievu
Latvijas kinoteātros no 09.03.2012
Vecuma ierobežojums: Bez ierobežojuma

Foto: Kadrs no filmas "Mammas". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV