Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

LNVM aicina uz tematisku pasākumu sākumskolas vecuma bērniem

EasyGet.lv, 20.03.2012. 09:34

Tuvojoties Lieldienu laikam, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) pirmajā pavasara nedēļā, 24. martā, aicina ģimenes uz kopā sanākšanu un darbošanos kopā ar Lieldienu zaķi, informē LNVM Muzejpedagoģijas un izstāžu departamenta muzejpedagoģe Santa Miķelšteine.

Pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni kopā ar saviem pavadoņiem varēs noklausīties muzejpedagoģes Santas Miķelšteines un etnogrāfes Sanitas Stinkules stāstījumu par Lieldienām, to svinēšanu, piedalīties olu krāsošanā. Etnogrāfe Inita Heinola pastāstīs par cimdu un zeķu rakstiem, visjaunākiem apmeklētājiem būs iespēja zīmēt un izkrāsot rakstu sagataves uz papīra.

Pēc olu vārīšanas sekos gatavo oliņu iztīšana un improvizētas izstādes izveide, skaistāko Lieldienu olu īpašnieku/darinātāju apbalvošana.

Pasākuma noslēgumā - koka oliņu ripināšanas sacensības.

Olas un krāsas sagādās Lieldienu zaķis.

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja organizētās Ģimenes dienas vecākiem un bērniem sniedz iespēju brīvo laiku pavadīt kopā interesanti un saturīgi, atraktīvā veidā iepazīstoties ar muzeja ekspozīcijām un izstādēm.

Tematiskie pasākumi notiek katra mēneša pirmajā sestdienā (izņemot jūniju, jūliju, augustu) Rīgas pils 3. stāvā. Uz Ģimenes dienu pasākumiem tiek aicināti 6-11 gadus veci bērni kopā ar vecākiem vai pavadoņiem.

Pasākuma norisi muzejā var fotografēt.

Ieejas biļetes cena ģimenei – Ls 2.50.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV