Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

LNVM aicina uz sarunu par Vidzemes tautastērpiem

EasyGet.lv, 21.03.2012. 13:58

25. martā plkst. 12.00 Rīgas pils 3. stāvā Latvijas Nacionālais vēstures muzejā (LNVM) svētdienas cikla „Tikšanās pilī" ietvaros interesenti gaidīti uz sarunu „Gribu savu tautas tērpu!". Par Vidzemes tautastērpiem stāstīs un konsultēs LNVM Vēstures departamenta Etnogrāfijas nodaļas vadītāja, etnogrāfe Ilze Ziņģīte un galvenā glabātāja etnogrāfe Inita Heinola.
LNVM aicina uz sarunu par Vidzemes tautastērpiem

Ievadam paredzēts īss muzeja krājumā esošo avotu raksturojums. Pēc tam speciālistes sniegs dažas norādes, kas ņemamas vērā, komplektējot tērpu. Būs iespēja redzēt autentiskas tērpa sastāvdaļas un pārrunāt ar tērpu atdarināšanu saistītus jautājumus.

29. aprīlī un 26. maijā notiks sarunu turpinājums. Aprīlī LNVM etnogrāfes konsultēs par Latgales, Augšzemes un Zemgales tautastērpiem, maijā – par Kurzemes tautastērpiem.

Tiem, kuri vēlas darināt tautastērpu vai vairāk par to zināt, viss ar šo tematu saistītais šķiet noderīgs un svarīgs. Tādēļ, dzirdot atbildes uz citus interesējošiem jautājumiem, kādu derīgu atziņu iegūs ikviens.

Foto: Viļakas tautastērps. Foto (c) L.Balodis, foto no LNVM krājuma

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV