Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Tukuma muzejs aicina uz sarunu ciklu "Kas ir māksla?"

EasyGet.lv, 23.03.2012. 09:40

Sestdien, 24. martā, plkst. 14.00 Tukuma mākslas muzejā notiks sarumu cikla „Kas ir māksla?" 1. saruna "Mākslas izpratne līdz 20. gs. 1. pusei - Romantisms un modernisms", informē muzeja vadītāja Līga Lindenbauma.

Māksla un izpratne par to, kas ir māksla, laika gaitā ir piedzīvojusi būtiskas pārmaiņas. Šībrīža aktuālā – laikmetīgā māksla, nereti skatītājam paliek kā nesaprotama mīkla. Uz to skatoties nav iespējams izmantot vairumam ierasto priekšstatu par mākslu, jo tā reti kad vienkārši attēlo apkārtējo pasauli, bet daudz biežāk darbojas kā komentētāja, esošo priekšstatu pārskatītāja, eksperimentētāja, arī provocētāja, nepatīkamā aktualizētāja utt. Iespējams, ka daudziem joprojām ir nesaprotams, kas saista, piemēram, Leonadro da Vinči gleznu "Monu Lizu" un Marsela Dišāna slaveno "Strūklaku" - izstāžu zālē ienestu pisuāru, un kāpēc abus var apzīmēt ar mākslas jēdzienu. Sarunu cikls "Kas ir māksla?" centīsies sniegt atbildes uz šo jau nosaukumā ietverto mulsinošo jautājumu.

Sarunu cikls sadalīts divās daļās, katrā pievēršoties mūsdienu mākslas priekšstatu veidošanā svarīgākajiem posmiem – romantismam, modernismam, arī tam, kā māksla tika saprasta padomju laikā, visu noslēdzot ar mūsdienām un laikmetīgo – postmoderno mākslu. Sarunu cikla mērķis ir kalpot kā viegli uztveramam ceļvedim mainīgajos mākslas izpratnes džungļos.

Sestdien, 31. martā, plkst. 14.00 notiks „:Kas ir māksla? 2. saruna" - Māksla 20. gs. 2s. pusē, 21. gs. – Padomju māksla, postmodernisms un laikmetīgā māksla.

Sarunas vada Mākslas muzeja vadītāja Līga Lindenbauma.

Ieeja pasākumā ar muzeja biļeti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV