Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

TDA „Kalve" ar krāšņu koncertu svinēs 65 gadu jubileju

EasyGet.lv, 27.03.2012. 09:23

31. martā ar krāšņu deju koncertu Jelgavas pils Aulā 65 gadu jubileju atzīmēs viens no senākajiem Latvijas un Jelgavas pilsētas deju kolektīviem - Latvijas Lauksaimniecības universitātes Tautas deju ansamblis (TDA) „Kalve", informē TDA dejotāja Ligita Lapiņa.
TDA „Kalve" ar krāšņu koncertu svinēs 65 gadu jubileju

TDA „Kalve" kā tolaik Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas kolektīvs dibināts 1947. gadā, kad augstskola vēl bija rīdziniece, taču pēc tās pārcelšanas uz Jelgavu par „Kalves" vadītāju kļuva, par "Zemgales deju ķēniņu" dēvētais nopelniem bagātais, horeogrāfs Vilis Ozols.

Jubilejas koncerts apvienos gan visu līdzšinējo „Kalves" vadītāju horeogrāfijas, gan arī pašreizējās kolektīva ideju iniciatores Guntas Skujas horeogrāfijas, kas tapušas sadarbībā ar komponistu Valtu Pūci.

Koncertā 31.martā piedalīsies esošie un bijušie kolektīva dejotāji, vidējās paaudzes deju kolektīvs „Kalve Zelta smiltis", kā arī Latvijā plaši zināmais komponists Valts Pūce ar akadēmiskās un tautas mūzikas apvienību „Pūces etnogrāfiskais orķestris". Tajā apvienojušies folkloristi Kristīne Kārkla un Mikus Čavarts, multiinstrumentāliste Ilze Grunte, kā arī akadēmiskās mūzikas spīdekļi Normunds Šnē un Ainārs Majors.

Ikkatra „Kalves" piecgades jubileja ir svētki! Svētki jau no tā brīža, kad uz pirmajiem, kopmēģinājumiem atbraukuši, atkal satiekas dejotāji, mūziķi, repetitori un vadītāji, kas savus ziedu laikus pavadījuši „Kalvē". Jubilejas koncerts uz mirkli apstādina laika ratu un sakausē vienotā veselumā dažādu paaudžu kalvēniešus.

Koncerta sākums 31. martā pulksten 16. Biļešu cena Ls 1,50 un 1,00, biļetes varēs iegādāties uz vietas, pirms koncerta sākuma.

Foto: TDA „Kalve". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV