Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Ģimenes diena „Pavasari gaidot"

EasyGet.lv, 27.03.2012. 14:19

Sestdien, 31. martā, no plkst. 12:00 līdz 16:00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notiks Ģimenes diena „Pavasari gaidot", informē muzeja pārstāve Anna Dzene.
Ģimenes diena „Pavasari gaidot"

Muzejs aicina lielus un mazus nākt ciemos, kopā radoši gatavoties Lieldienām un krāsaini sagaidīt pavasari. Šoreiz ģimenes dienas pasākumā būs iespēja darboties radošajās darbnīcās, iepazīt gaismas dabu izstādē „Gaismas avots", spēlēties ar ēnām ēnu teātrī un fiksēt savus gaismas zīmējumus fotogrāfijā.

Auduma apdrukas darbnīcā varēs izrotāt līdzpaņemtu krekliņu vai maisiņu ar gaismai un pavasarim veltītiem ornamentiem. Lūdzam dalībai darbnīcā līdzi ņemt gaišu kokvilnas auduma izstrādājumu.

Košas, krāsainas oliņas varēs iegūt marmorēšanas darbnīcā – nāc un izveido visraibāko oliņu pats.

Senos laikos latviešu istabas saulgriežos un citos svētkos rotāja puzuri, kas piekārti pie griestiem spīguļoja un grozījās kā saulīte debesīs. Šodien šis rotājumu veids nepelnīti aizmirsts, tādēļ radoši veidosim savu griestu dekoru, kas ienes īpašu svētku sajūtu istabā.

Gaismas un ēnas noslēpumus atklāsi izstādē „Gaismas avots". Izzinošā nodarbībā izpētīsim gaismas objektus, skatīsimies ēnu teātri un veidosim zīmējumu ar gaismu, kas paliks fotogrāfijā jaukām atmiņām.
Atgādinām, ka izstāde „Gaismas avots" apskatāma līdz 1. aprīlim.

Dalības maksa katrā darbnīcā: LVL 1.00.

Dalības maksa nodarbībā: LVL 1.00 bērniem; LVL 2.50 pieaugušajiem (iekļauta izstādes „Gaismas avots" apskate).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV