Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Jauno horeogrāfu izrādes teātrī "Dirty Deal Teatro"

EasyGet.lv, 17.04.2012. 17:15

Pēc pirmizrādēm 2012. gada martā jauno horeogrāfu Sergeja Taraseņas un Kārļa Boža, Evitas Birules un Roberta Muciņa darbus varēs skatīt Dirty Deal teatro telpās 21. aprīlī plkst 18:00, informē Laura Stašāne.
Jauno horeogrāfu izrādes teātrī "Dirty Deal Teatro"

Visi četri autori pieder pie visjaunākās horeogrāfu paaudzes, kas 2011 gada vasarā pabeidza Latvijas Kultūras Akadēmijas Modernās dejas horeogrāfijas nodaļu. Pagājuša gada rudenī Latvijas Jaunais teātra institūts uzsāka projektu „Jaunie nāk!", kas piedāvā jaunajiem dejas māksliniekiem realizēt savas radošas idejas kompaktā 20 minūšu formātā un skatītājiem redzēt vismaz trīs atšķirīgus stāstus vienā vakarā.

Sergejs Taraseņa & Kārlis Božs "F1"
Pielietojot universālas fizikas formulas, Sergejs un Kārlis sver un mēra savstarpējās attiecības.

Evita Birule "Episka drāma"
Spoži iespīdas gaisma, logā iecērtas vējš, pāri ielai pārskrien kaķis...ir dziļa nakts un pilnmēness.

Roberts Muciņš "Gandrīz kā maize"
Ironiski par krišanu kārdinājumā.

Darbu mākslinieciskais konsultants: Mārtiņš Eihe.

„Es priecājos par Robertu, kurš neuzskatīja par savu pienākumu sargāt vīriešu dzimuma godu. Viņš labprāt izpildīja tādas kustības, kurās klasiskā izpratnē ne viss ir skaisti un ideāli kontrolējami. Turklāt viņa trakā deja sākas tieši no neizdošanās, no nespējas saglabāt ieņemtu pozīciju," raksta dejas kritiķe Inta Balode, 13. martā, journaldance.lv.

Biļetes maksā 3 Ls un ir nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs, internetā www.bilesuparadize.lv un pirms izrādes Dirty Deal Teatro.

Projektu „Jaunie nāk!" rīko Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar Dirty Deal Teatro, atbalsta VKKF un Rīgas Dome.

Papildu informācija: www.theatre.lv

Foto (c) Laura Stašāne

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV