Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Rīgas Improvizācijas teātris uzstāsies kopā ar The Second City

EasyGet.lv, 18.04.2012. 12:40

Divos šovos, 25. un 27. aprīlī, kinoteātra Splendid Palace Jaunajā zālē interesenti aicināti noskatīties The Second City (ASV) saspēli ar Rīgas Improvizācijas teātra aktieriem, informē Valdis Sils.
Rīgas Improvizācijas teātris uzstāsies kopā ar The Second City

The Second City ir improvizācijas žanra slavenākais un lielākais zīmols no ASV ar 50 gadu vēsturi, ar teātriem Čikāgā, Toronto un četrām starptautiski ceļojošām trupām. Grupai ir mācību centri Losandželosā, Čikāgā un Toronto, kuros katru gadu mācās apmēram 13 000 studentu. The Second City sagatavo augstākās raudzes komiķus ASV teātriem un mediju industrijai.

Rīgas Improvizācijas teātra mākslinieciskais vadītājs Raimonds Ruzenieks: "Prieks, ka tiek novērtēti Latvijas improvizatoru sasniegumi un varēsim parādīt sevi saspēlē ar pasaules līmeņa trupu. Improvizatori visā pasaulē runā vienā valodā. Esmu drošs, ka piedzīvosim neaizmirstamus šovus."

Latvijas Radio žurnālists Kārlis Streips: "Reiz Čikāgā izdevās uzspēlēt kopā ar Second City, un droši varu teikt - Rīga kaut ko tādu vēl nebūs redzējusi! "

Pateicoties ASV vēstniecībai Latvijā, The Second City sniegs izrādes un meistarklases arī Valmierā, Gulbenē un Jelgavā.

Izrādes Rīgā, līdzīgi kā improvizācijas šovos BB Vakariņas, muzikālo pavadījumu bagātinās kvartets no Latvijas labākajiem akadēmiskās mūzikas kolektīviem, LNO pianista Mārtiņa Zilberta vadībā.

The Second City improvizē: Marc Warzecha; Jet Eveleth ; Anthony LeBlanc
RIT improvizē: Raimonds Ruzenieks; Valdis Sils; Elīna Geida; Viesturs Vizulis; Jānis Rozenvalds u.c.
Mūzika: Mārtiņš Zilberts
Gaismas: Georgs Kozulis

Izsmalcināti raksturi, spraigas attiecības mūsu acu priekšā, gluži kā zem palielināmā stikla. Šarmants naivums mijiedarbībā ar karmisku nolemtību. Uzvar spontanitāte. Skatītāju ieteiktas ainas, šoreiz, The Second City izplidījumā.

Improvizācijas teātris ir skatuves žanrs, kurā netiek izmantots iepriekš sarakstīts materiāls, visas darbības un dialogi rodas reālajā laikā un vietā.

Vairāk informācijas: www.improvizacija.lv

Foto: Rīgas Improvizācijas teātris. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV